Zimný a letný semester akademického roka 2022/2023 spojili 30 študentov z 19 rôznych krajín na podujatí organizovanom na semestrálnej báze. Oddelenie medzinárodnej mobility zorganizovalo šesť podujatí Snack&Chat, kde sa prichádzajúci výmenní študenti stretávali a diskutovali na rôzne témy a absolvovali rôzne aktivity. Šesť produktívnych podujatí sa konalo 20. októbra, 24. novembra, 1. decembra 2022, 28. marca, 18. apríla a 9. mája 2023.

Khabibullokhon z SolBridge International School of Business v Južnej Kórei povedal: „Podujatie sa mi páčilo. Bolo naozaj zaujímavé a zábavné rozprávať sa s ostatnými študentmi o ich jedinečných zážitkoch v Bratislave.“ Tento feedback dobre popisuje cieľ týchto podujatí, ktorým je vzájomné spoznávanie sa a výmena medzinárodných skúseností všetkých zahraničných študentov. A ako je uvedené v názve podujatia, všetky tieto aktivity a rozhovory sa odohrávajú pri malom občerstvení, ktoré majú študenti k dispozícií počas celého podujatia. Matilde z Iscte - University Institute of Lisabon, Portugalsko povedala: „Podujatie Snack&Chat sa mi veľmi páčilo pretože sme si užili veľa zábavy pri hraní Kahoot kvízu s ľuďmi z rôznych krajín. Naozaj odporúčam!”.

Prostredníctvom Snack&Chat sa Oddelenie medzinárodnej mobility snaží porozumieť výmenným študentom, ich potrebám a získať od nich spätnú väzbu, aby sa zlepšili skúsenosti študentov na EUBA. Boris MATTOŠ, prorektor pre medzinárodné vzťahy, Miroslava DARNADIOVÁ, zástupkyňa vedúcej oddelenia medzinárodnej mobility, a Laura DANIELOVÁ, koordinátorka pre prichádzajúcich študentov, sú prítomní počas týchto podujatí a vždy si nájdu čas na rozhovor s výmennými študentmi. Anh z National Economics University (NEU), Vietnam nám povedala: „Bolo to ako stretnutie, kde sme sa podelili a porozprávali o našich skúsenostiach, živote, štúdiu v Bratislave. Bolo mi vysvetlené a pochopené viac o životnom štýle a o tom, čo vidím a zažívam.“ Študenti sa podelili o svoje dobrodružstvá v rámci EUBA, diskutovali o výhodách sociálnych sietí a poskytli svoje nápady, čo by sa dalo zlepšiť alebo vyvinúť na zlepšenie takejto skúsenosti.

Podujatie Snack&Chat v akademickom roku 2022/2023

Podujatie Snack&Chat v akademickom roku 2022/2023

Podujatie Snack&Chat v akademickom roku 2022/2023

Podujatie Snack&Chat v akademickom roku 2022/2023

Podujatie Snack&Chat v akademickom roku 2022/2023