Rektor Ekonomickej univerzity v Bratislave vydáva

 

Dodatok č. 1 k opatreniu rektora č. 4/2022,

 

ktorým sa upravujú ustanovenia číslo 2.1 a 6 opatrenia rektora č. 4/2022 zo dňa 24. 2. 2022.

Všetky ostatné ustanovenia opatrenia č. 4/2022 zo dňa 24. 2. 2022 zostávajú aj naďalej v platnosti.

 

Tento dodatok nadobúda účinnosť dňa 11. apríla 2022.

 

Všetky ďalej uvedené opatrenia a termíny môžu byť zmenené a upravené v závislosti od rozhodnutí verejných autorít (napr. Úradu verejného zdravotníctva).

 

Vedenie univerzity a vedenia jednotlivých fakúlt EU v Bratislave apelujú na všetkých zamestnancov a študentov univerzity, ako aj inú verejnosť zdržiavajúcu sa v priestoroch EU v Bratislave, aby boli zodpovední voči sebe a voči okoliu, dôrazne dodržiavali všetky protiepidemické opatrenia a vo všetkých vnútorných priestoroch univerzity (vrátane študentských domovov) používali respirátor FFP2.

 

2.1 Štátne skúšky na 1. a 2. stupni štúdia

Štátne skúšky na 1. a 2. stupni štúdia sa konajú prezenčne v termíne od 16. mája 2022 do 1. júla 2022. Štátne skúšky, resp. opravné termíny štátnych skúšok, je možné realizovať aj v auguste 2022 podľa harmonogramov jednotlivých fakúlt.

U zahraničných študentov, ktorí sa v termíne štátnych skúšok nezdržiavajú na území SR, je možné vykonať štátnu skúšku online formou. Podrobnosti online štátnej skúšky stanovia dekani jednotlivých fakúlt.

Štruktúra a obsah štátnych skúšok ostáva zachovaný v súlade so študijnými plánmi študijných programov. Účasť študentov na štátnych skúškach bude umožnená podľa presne stanoveného časového harmonogramu vypracovaného a zverejneného príslušnými fakultami v súlade s príkazmi, opatreniami a metodickými usmerneniami rektora vydanými pre tento účel.

 

6 Študentské domovy

Vstup do priestorov študentských domovov EU v Bratislave (v Bratislave aj v Košiciach) je umožnený v režime „základ“.

Pri prevádzke študentských domovov sú všetky osoby povinné sa riadiť opatreniami ÚVZ SR vydaných pre ubytovacie zariadenia a dodržiavať všetky protiepidemické opatrenia.

Študenti, ktorí sa po vstupe na územie SR majú zdržiavať v domácej izolácii, sa môžu ubytovať v študentských domovoch až po jej ukončení.

V študentských domovoch sa neodporúča bezdôvodné zhromažďovanie na izbách a vo všetkých vnútorných priestoroch študentských domovov.

Návštevy v študentských domovoch sa povoľujú do 22.00 hod. pri dodržiavaní všetkých protiepidemických opatrení.

Letné ubytovanie počas hlavných prázdnin sa bude poskytovať v závislosti od vývoja epidemiologickej situácie a opatrení ÚVZ SR. Informácie o možnostiach letného ubytovania budú zverejnené na webovej stránke https://euba.sk/student/informacie-pre-studentov/ubytovanie.

Podrobnosti stanoví riaditeľka Centra podnikateľských činností a univerzitných služieb.

 

Zodpovední zamestnanci oboznámia s týmito opatreniami pracovníkov, ktorí nemajú prístup k počítaču.

 

Bratislava 6. apríla 2022

 

prof. Ing. Ferdinand Daňo, PhD.

rektor