Dekan Fakulty hospodárskej informatiky Ekonomickej univerzity v Bratislave so sídlom: Dolnozemská cesta 1, 852 35 Bratislava, v súlade s § 77 ods. 1, 5 a 6 zákona č. 131/2002 Z. z. o vysokých školách a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (ďalej len „zákon o VŠ“) vypisuje výberové konanie na obsadenie pracovných miest vysokoškolských učiteľov v študijnom odbore Ekonómia a manažment na funkčné miesta docentov na Fakulte hospodárskej informatiky Ekonomickej univerzity v Bratislave nasledovne:

2 funkčné miesta docentov na Katedre účtovníctva a audítorstva so zameraním:

  • v tvorivej (vedeckovýskumnej) oblasti orientované na účtovníctvo,
  • v pedagogickej oblasti orientované na účtovníctvo.

Pracovná náplň: v súlade s § 75, ods. 3) zákona č. 131/2002 Z. z. o vysokých školách a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov.

Kvalifikačné predpoklady a osobitné kvalifikačné predpoklady:

Pri výberovom konaní na obsadenie pracovných miest vysokoškolských učiteľov na funkčnom mieste docent sa posudzujú najmä tieto kritériá:

  • VŠ vzdelanie v príslušnom študijnom odbore, ukončené VŠ vzdelanie 3. stupňa,
  • pedagogická, tvorivá (vedeckovýskumná) a publikačná činnosť,
  • aktívna znalosť cudzieho jazyka
  • bezúhonnosť.

Požiadavky na obsadenie funkčného miesta docent v oblasti pedagogickej činnosti a v oblasti tvorivej činnosti zohľadňujú požadovanú úroveň kritérií na získanie titulu docent v rámci habilitačných konaní na EU v Bratislave a sú obsahom prílohy č. 5 Vnútorného predpisu Ekonomickej univerzity v Bratislave číslo B/2/2022 Kritériá na získanie titulu docent a kritériá na získanie titulu profesor na Ekonomickej univerzite v Bratislave https://fhi.euba.sk/www_write/files/fakulta/dokumenty/2022/2022_b_2_2022_kriteria_na_ziskanie_titulu_docent_a_profesor_-_pre_vr_euba.pdf

Platové podmienky: v súlade so zákonom č. 553/2003 Z. z. o odmeňovaní niektorých zamestnancov pri výkone práce vo verejnom záujme a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov a podľa prílohy č. 6 k nariadeniu vlády č. 296/2022 Z. z. a v závislosti od počtu rokov započítanej praxe.

Predpokladaný deň nástupu do práce: dohodou.

Doklady, ktoré je uchádzač povinný poslať spolu s prihláškou do výberového konania https://euba.sk/www_write/files/SK/zamestnanci/tlaciva/2022/tlacivo_ziadost_o_prijatie_do_zamestnania_2022.pdf, ktorá obsahuje aj súhlas na spracovanie osobných údajov v súlade so zákonom č. 18/2018 Z. z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov:

Požadovaná dokumentácia musí byť predložená v slovenskom jazyku.

Forma výberového konania: ústny pohovor.

Termín výberového konania bude záujemcom oznámený písomnou pozvánkou.

Uvedené materiály treba doručiť do troch týždňov od uverejnenia oznamu na www.euba.sk na adresu: Dekanát Fakulty hospodárskej informatiky Ekonomickej univerzity v Bratislave, Dolnozemská cesta 1, 852 35 Bratislava 5 s označením „výberové konanie“.