Dekanka Národohospodárskej fakulty Ekonomickej univerzity v Bratislave so sídlom: Dolnozemská cesta 1, 852 35 Bratislava, v súlade s § 77 ods. 1, 5 a 6 zákona č. 131/2002 Z. z. o vysokých školách a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (ďalej len „zákon o VŠ“) vypisuje výberové konanie na obsadenie pracovného miesta vysokoškolského učiteľa na funkčnom mieste profesor na Národohospodárskej fakulte Ekonomickej univerzity v Bratislave nasledovne:

1 miesto na Katedru hospodárskej politiky so zameraním:

  1. v tvorivej (vedeckovýskumnej) oblasti na problematiku ekonomického a štruktúrneho rozvoja, empirickú industriálnu ekonómiu, ako aj problematiku empirickej analýzy dopadov automatizácie a digitalizácie na uvedené oblasti výskumu a
  2. v pedagogickej oblasti na hospodársku politiku a ekonomický rozvoj, aplikovanú ekonometriu, empirický ekonomický výskum a kvantitatívne metódy v ekonómii.

 

Pracovná náplň: v súlade s § 75, ods. 2) zákona č. 131/2002 Z. z. o vysokých školách a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov.

Kvalifikačné predpoklady a osobitné kvalifikačné predpoklady: Pri výberovom konaní na obsadenie pracovných miest vysokoškolských učiteľov na funkčnom mieste profesor  sa posudzujú najmä tieto kritériá:

  • VŠ vzdelanie v príslušnom študijnom odbore, ukončené VŠ vzdelanie 3. stupňa,
  • pedagogická, tvorivá (vedeckovýskumná) a publikačná činnosť,
  • aktívna znalosť cudzieho jazyka.

Požiadavky na obsadenie funkčného miesta profesor v oblasti pedagogickej činnosti a v oblasti tvorivej činnosti zohľadňujú požadovanú úroveň kritérií na získanie titulu profesor v rámci inauguračných konaní na EU v Bratislave a sú obsahom prílohy č. 5 Vnútorného predpisu Ekonomickej univerzity v Bratislave číslo B/2/2022 Kritériá na získanie titulu docent a kritériá na získanie titulu profesor na Ekonomickej univerzite v Bratislave

https://euba.sk/www_write/files/SK/docs/vnutorne-predpisy/2022-nove/2022_b_2_2022_kriteria_na_ziskanie_titulu_docent_a_profesor_-_pre_vr_euba.pdf

Platové podmienky: v súlade so zákonom č. 553/2003 Z. z. o odmeňovaní niektorých zamestnancov pri výkone práce vo verejnom záujme a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov a podľa prílohy č. 6 k nariadeniu vlády č. 296/2022 Z. z. a v závislosti od počtu rokov započítanej praxe.

Predpokladaný deň nástupu do práce: 19. 3. 2024, resp. dohodou

Doklady, ktoré je uchádzač povinný poslať spolu s prihláškou do výberového konania https://euba.sk/www_write/files/SK/zamestnanci/tlaciva/2022/tlacivo_ziadost_o_prijatie_do_zamestnania_2022.pdf ktorá obsahuje aj súhlas na spracovanie osobných údajov v súlade so zákonom č. 18/2018 Z. z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov a prehlásenie o zdravotnej spôsobilosti na prácu, o ktorú sa uchádza (§ 3, ods. 1, písm. a) zák. 552/2003 Z. z. v znení neskorších predpisov:

Forma výberového konania: ústny pohovor

Uvedené materiály treba doručiť do troch týždňov od uverejnenia oznamu na www.euba.sk na adresu: Dekanát Národohospodárskej fakulty Ekonomickej univerzity v Bratislave, Dolnozemská cesta 1, 852 35  Bratislava 5 s označením “výberové konanie”.

Výberové konanie sa uskutoční v januári 2024, resp. začiatkom februára 2024. Termín výberového konania bude uchádzačom oznámený písomnou pozvánkou.

 

Výsledok výberového konania

Na účely overenia výsledku výberového konania zo dňa 20. 2. 2024 zverejňuje NHF EU v Bratislave v zmysle § 77 ods. 8 zákona o vysokých školách nasledovné:

Pracovné miesto vysokoškolského učiteľa na funkčnom mieste profesora na Katedre hospodárskej politiky NHF EU v Bratislave

a) Zoznam členov výberovej komisie v rozsahu meno a priezvisko:

  • Anetta Čaplánová
  • Rajmund Mirdala
  • Petr David
  • Pavol Ochotnický
  • Miroslav Šipikal

 

b) Údaje vybraného uchádzača a neúspešných uchádzačov, ktorí na uverejnenie svojich údajov udelili súhlas, v rozsahu podľa § 76 ods. 10 písm. a) zákona o vysokých školách:

Uchádzač udelil súhlas k uverejneniu svojich osobných údajov v rozsahu podľa § 76 ods. 10 písm. a) zákona o vysokých školách

prof. Ing. Martin Lábaj, PhD.

 

c) Názov študijného odboru, v ktorom má vybraný uchádzač pôsobiť:

  • Ekonómia a manažment

 

d) Počet uchádzačov:

  • 1