Slávnostné otvorenie nového akademického roku 2024/2025 na Univerzite tretieho veku EUBA prebieha na etapy: 25. septembra 2024 v Bratislave, 3. októbra 2024 v Piešťanoch a vo Vajnoroch a napokon 4. októbra 2024 v Galante.

Univerzita tretieho veku Ekonomickej univerzity v Bratislave v akademickom roku 2024/2025 otvorila 27 študijných programov, z toho 5 pohybových programov a 6 študijných programov mimo Bratislavy. Študenti Univerzity tretieho veku EUBA budú študovať v 47 študijných skupinách prvého a druhého ročníka. V akademickom roku 2024/2025 sa na štúdium Univerzity tretieho veku Ekonomickej univerzity v Bratislave zapísalo viac ako 1 300 starších študentov.

Na tvorbe a výučbe študijných programov sa podieľa 5 fakúlt Ekonomickej univerzity v Bratislave: Národohospodárska fakulta, Obchodná fakulta, Fakulta podnikového manažmentu, Fakulta medzinárodných vzťahov a Fakulta aplikovaných jazykov.

Zvýšený záujem o študijné programy Univerzity tretieho veku Ekonomickej univerzity v Bratislave svedčí o profesionálnej práci a vytvorení takých podmienok pre starších študentov, v ktorých sa cítia dobre. Ekonomická univerzita v Bratislave im dáva nový zmysel života a vytvára podmienky pre zlepšenie pohybových a kognitívnych funkcií, ktoré sú zárukou dlhovekosti, lepšieho zdravia, zvýšeného sebavedomia, kvalitného života a udržateľnej kondície aj vo vyššom veku.

Študenti Univerzity tretieho veku Ekonomickej univerzity v Bratislave majú rôzne pozadie a záujmy, no zároveň ich spája túžba po vzdelávaní a aktívnom starnutí. Sú zvedaví a otvorení novým skúsenostiam. Majú rôzne záľuby a zaujímajú sa nielen o teóriu a praktické skúsenosti, ale aj o pohybové programy. Mnohí sa chcú vzdelávať, aby získali nové informácie, zatiaľ čo iní sa chcú zapojiť do spoločenstva rovesníkov. Majú bohaté skúsenosti, čo je pridanou hodnotou v diskusiách a výmene názorov na každej prednáške a stretnutí.

„Študenti Univerzity tretieho veku sú súčasťou Ekonomickej univerzity v Bratislave a prispievajú k obohateniu nášho univerzitného života. Mám úprimnú radosť, že sa každý rok zvyšuje záujem o štúdium na Univerzite tretieho veku. Naša univerzita pripravuje a vzdeláva tri generácie – škôlkárov v Materskej škole Ecovčielka, denných a externých študentov prvého až tretieho stupňa štúdia, až po vás, našich starších študentov. Prajem vám, aby štúdium, na ktoré ste sa prihlásili, splnilo vaše očakávania, aby ste mali pevné zdravie, dostatok síl a pozitívnej vôle na jeho úspešné ukončenie,“ povedal rektor Ekonomickej univerzity v Bratislave, prof. Ing. Ferdinand Daňo, PhD., a tým otvoril akademický rok 2024/2025 na Univerzite tretieho veku Ekonomickej univerzity v Bratislave.

 

Fotogaléria