EU v Bratislave opäť potvrdzuje svoju účasť na významných medzinárodných vzdelávacích podujatiach. V termínoch od 17. do 20. septembra 2024 sa univerzita aktívne zúčastnila na veľtrhu Európskej asociácie pre medzinárodné vzdelávanie (European Association for International Education - EAIE), ktorá sa uskutočnila vo francúzskom Toulouse.

Veľtrh EAIE patrí medzi najväčšie a prestížne podujatie svojho druhu v Európe, kde sa stretávajú odborníci z oblasti medzinárodného vzdelávania, výskumu a akademických inštitúcií z celého sveta. Tento rok sa EU v Bratislave zamerala na rozvoj strategických partnerstiev, výmenu skúseností a rozšírenie svojich medzinárodných vzťahov.

Na 34. ročníku veľtrhu  EAIE 2024 zastupovali EU v Bratislave doc. Ing. Anita Romanová, PhD., dekanka Fakulty podnikového manažmentu; doc. Ing. Jana Blštáková, PhD., prodekanka pre zahraničné vzťahy Fakulty podnikového manažmentu; doc. Ing. Marian Reiff, PhD., prodekan pre sociálne záležitosti a informatizáciu Fakulty hospodárskej informatiky a Mgr. Miroslava Darnadiová, vedúca Centra pre medzinárodné vzťahy na EU v Bratislave.

„Naša účasť na veľtrhu EAIE je dôkazom záväzku EU v Bratislave neustále napredovať v oblasti internacionalizácie vzdelávania a výskumu. Veríme, že nové kontakty a spolupráce, ktoré sme nadviazali prispejú k ďalšiemu zvyšovaniu kvality vzdelávania, ktorú ponúkame,“ uviedla dekanka Romanová.

V rámci veľtrhu prebehla séria rokovaní a stretnutí so zástupcami univerzít a vzdelávacích inštitúcií z rôznych regiónov sveta, vrátane krajín ako Kanada, Kolumbia, Mexiko, Írsko, Nórsko, Fínsko, Holandsko a Francúzsko. Mgr. Miroslava Darnadiová uviedla: „Tieto stretnutia sú súčasťou našej dlhodobej stratégie rozširovania medzinárodnej spolupráce a zlepšovania kvality vzdelávania pre našich študentov. “

 

Účasť EUBA na konferencii EAIE 2024 je umožnená vďaka projektu s názvom „Podpora internacionalizácie v akademickom prostredí“, ktorý získal finančnú podporu z Plánu obnovy a odolnosti SR. Tento projekt sa zaradil medzi úspešné iniciatívy zamerané na posilnenie internacionalizácie na našej univerzite.

 

O EAIE veľtrhu

Veľtrh EAIE je každoročné podujatie, ktoré združuje tisíce odborníkov z akademického sektora z celého sveta. Jej cieľom je zlepšovať medzinárodnú spoluprácu, podporovať výmenu skúseností a vytvárať priestor pre odborné diskusie a networking medzi univerzitami a inštitúciami z rôznych kontinentov.

V roku 2024 sa tak EUBA zúčastnila na všetkých troch globálnych veľtrhoch Ázijsko-pacifickej asociácie pre medzinárodné vzdelávanie (APAIE) v austrálskom Perthe ako aj na NAFSA (Association of International Educators) v americkom New Orleans.

 

 

EU v Bratislave sa zúčastnila na medzinárodnom veľtrhu EAIE 2024

EU v Bratislave sa zúčastnila na medzinárodnom veľtrhu EAIE 2024

EU v Bratislave sa zúčastnila na medzinárodnom veľtrhu EAIE 2024

EU v Bratislave sa zúčastnila na medzinárodnom veľtrhu EAIE 2024

EU v Bratislave sa zúčastnila na medzinárodnom veľtrhu EAIE 2024