S príchodom septembra sa Ekonomická univerzita v Bratislave opäť plní energiou, nadšením a túžbou po vzdelávaní. Začína sa nový akademický rok 2024/2025, ktorý prináša nielen nové výzvy, ale aj nespočetné príležitosti pre študentov a zamestnancov. Tento okamih je príležitosťou zastaviť sa a zamyslieť nad tým, čo chceme počas nadchádzajúcich mesiacov dosiahnuť.

V pondelok 23. septembra 2024 sa za účasti štátneho tajomníka Ministerstva školstva, výskumu, vývoja a mládeže SR Jána Hrinka, vedenia Ekonomickej univerzity v Bratislave, dekanov fakúlt EUBA, pozvaných hostí, študentov a zamestnancov EUBA, otvoril v poradí už 84. akademický rok na Ekonomickej univerzite v Bratislave.

Čas letí tak rýchlo, že sme sa nenazdali a obdobie prázdnin a zaslúžených dovoleniek je pre tento rok nenávratne za nami a nás spoločne čaká nový akademický rok, spojený s napĺňaním našich osobných, ale aj pracovných cieľov a predsavzatí. Od dnešného dňa sa naša alma mater znova naplní energiou, múdrosťou a nadšením pre vzdelávanie a objavovanie nových poznatkov. Pre mnohých študentov je nový akademický rok časom nových začiatkov – spoznávania nových spolužiakov, priateľov a kolegov. Práve teraz sa otvárajú dvere k vzdelávaniu, ktoré ich má pripraviť na budúcnosť. Zamestnanci univerzity stoja pred úlohou udržať vysokú kvalitu vzdelávania a výskumu, ktoré sú základom úspechu univerzity. Všetkým želám veľa vytrvalosti pri napĺňaní cieľov a očakávaní, nech je tento akademický rok pre vás všetkých úspešný a prežitý podľa predstáv každého z nás“, povedal rektor univerzity Ferdinand Daňo.

Počas slávnostného otvorenia udelil rektor EU v Bratislave ocenenia výnimočným študentom a akademickým pracovníkom za ich vynikajúce úspechy, pedagogickú a publikačnú činnosť.

Od svojho založenia v roku 1940 prešla Ekonomická univerzita v Bratislave obrovským vývojom a stala sa lídrom v oblasti ekonomického, podnikateľského a manažérskeho vzdelávania na Slovensku. EUBA počas svojej existencie vychovala viac ako 115 000 absolventov, čo svedčí o výnimočnosti vzdelávania poskytovaného Ekonomickou univerzitou v Bratislave. Títo absolventi úspešne pôsobia nielen na Slovensku, ale aj vo svete, a sú dôkazom hodnoty a kvality výučby na Ekonomickej univerzite v Bratislave. EUBA je centrom pre výchovu budúcich lídrov a expertov v oblasti ekonómie a manažmentu. Ekonomická univerzita v Bratislave je jedinou univerzitou na Slovensku, ktorá je držiteľkou prestížnej medzinárodnej akreditácie AACSB. Na svojich 7 fakultách poskytuje študentom rozsiahly výber programov a možností pre svoj akademický a profesionálny rast.

EUBA sa neustále snaží inovovať a poskytovať moderné vzdelávanie v súlade s požiadavkami trhu práce. Absolventi sa často stávajú vedúcimi lídrami vo svete biznisu, čo svedčí o vysokom kvalitatívnom štandarde, ktorý univerzita poskytuje. Okrem toho EUBA spolupracuje s rôznymi partnermi a podnikmi, aby poskytovala študentom praktické skúsenosti a umožnila im rásť ako budúci lídri v oblasti ekonómie a podnikania.

 

Fotogaléria