V rámci predmetu podnikový controlling vyvíjame permanentné úsilie na zatraktívňovanie edukačného procesu pre študentov všetkých troch stupňov vzdelávania. To je len jedným zo zámerov z aspektu formy vzdelávania.

Primárnym záujmom gestorov predmetov z Fakulty podnikového manažmentu Ekonomickej univerzity v Bratislave, rovnako aj gestorky doc. Ing. Mgr. Gabriely Dubcovej, PhD. a spoluvyučujúcej Ing. Ľubici Foltínovej, PhD., je praktické doplnenie vedomostí a verifikácia nadobudnutého vedomostného potenciálu v kooperácii s líderskými partnerskými organizáciami. Táto praktická časť predmetu bola realizovaná s 92 študentmi v 2 excelentných spoločnostiach: 2. mája 2024 v spoločnosti ESET spol. s r. o. a 3. mája 2024 v spoločnosti SLOVNAFT, a. s., zameraná na nasledovné bloky:

  1. Stratégiu úspešnej inštitucionalizácie komplexného korporátneho controllingu.
  2. Projekciu systémov hodnotení úspešnosti komplexného korporátneho controllingu.
  3. Realizáciu komplexnej virtuálnej exkurzie v produkcii ESET, spol. s r. o., vr. diskusie s centrálnymi témami dimenzií komplexného korporátneho controllingu.
  4. Riešenie a prezentácia praktických prípadových štúdií s témou komplexného podnikového controllingu.

Poďakovanie za skvelú prípravu a realizáciu patrí Martinovi Balušíkovi, CFO a Jozefovi Hvozdíkovi, z oddelenia Global Controlling, obom z firmy ESET spol. s r. o., Antonovi Molnárovi, hovorcovi a riaditeľovi komunikácie a Zoltánovi Fodorovi, vedúcemu odboru retail controlling, obom zo spoločnosti SLOVNAFT a. s. a tiež Petrovi Ďumbalovi, B2B z poisťovne Generali.

 

... ale o bilaterálnej prospešnosti, spokojnosti a úspešnosti nechajme prehovoriť aspoň niekoľkých zainteresovaných.

„Chcela by som úprimne poďakovať spoločnosti ESET za skvelý a inšpiratívny tréning, ktorý sme mali včera. Bola to skvelá príležitosť spoznať túto firmu a controllingový tím.“ Karyna, FPM EUBA.

„Dnešný tréning v Slovnafte nás vedomostne značne obohatil. Mali sme možnosť dozvedieť sa množstvo zaujímavých faktov, ako aj spôsob fungovania technických procesov a spracovania ropy v jednej z najvýznamnejších rafinérií v strednej Európe. Nahliadli sme do interných procesov firmy, a kvalitu a obsah našich prezentácií hodnotil manažér, ktorý je priamo zodpovedný za riadenie controlingu v spoločnosti.“ Adrián, FPM EUBA.

„Spoločnosť ESET spol. s r. o. kontinuálne spolupracuje s fakultou FPM Ekonomickej univerzity v Bratislave už viac ako dekádu. 2. mája 2024 sme v priestoroch spoločnosti privítali študentov 4. ročníka študijného programu podniková ekonomika na kombinovanom tréningu s exkurziou. ESET je spoločensky zodpovednou firmou s rozličným spektrom ESG aktivít, týkajúcich sa nielen výskumno-vývojových činností. V rámci Finančnej divízie spoločnosti ESET považujeme za dôležité efektívne prepájanie vzdelávacieho sektora s pracovným prostredím. Aj preto sme študentom programu Podniková ekonomika poskytli v našich priestoroch možnosť zažiť implementovanie teórie priamo v praxi.“ M. Balušík, a J. Hvozdík, ESET s.r.o.

„Na Ekonomickú univerzitu v Bratislave chodím prednášať rád a často, a nie je to len tým, že cez Petržalku k susedom a ja som jej absolventom... Sám som veľmi rad participoval na zorganizovaní širokospektrálneho programu tréningu Podnikového controllingu, nakoľko strategický som si vedomý pridanej hodnoty takéhoto integrovaného formátu výučby priamo v teréne. Oceňujem záujem a vedomosti študentov a sme otvorení pokračovaniu aj v ďalších výzvach spolupráce s EUBA." A. Molnár, SLOVNAFT, a. s.

„Podnikový controlling, tak ako sa aktuálne edukuje na FPM EUBA, má mimoriadne atraktívnu a pre prax veľmi aplikovateľnú formu, primárne kvôli takejto rovnocennej časti, akou sú transponovane teoretické vedomosti do praktickej aplikácie vo formáte tréningu, odporúčam čím väčšiemu počtu študentov EUBA absolvovať tento predmet, a hlavne v praxi ho aj úspešne kariérne rozvíjať.“ Z. Fodor, SLOVNAFT, a. s.

 

Podnikovým controllingom k bilaterálnej prospešnosti, spokojnosti a úspešnosti...

Podnikovým controllingom k bilaterálnej prospešnosti, spokojnosti a úspešnosti...

Podnikovým controllingom k bilaterálnej prospešnosti, spokojnosti a úspešnosti...

Podnikovým controllingom k bilaterálnej prospešnosti, spokojnosti a úspešnosti...