Pod odborným vedením doc. Ing. Jany Kotlebovej, PhD. a doc. Ing. Petra Árendáša, PhD. z Katedry bankovníctva a medzinárodných financií (NHF EUBA) študentský tím v zložení:

Bc. Barbora Biesiková, 

Bc. Lenka Bosáčiková, 

Ing. Mário Zeman, 

Ing. Juraj Dedinský, 

Ing. Marko Dávid Vateha, 

si po európskom úspechu - 3. miesto na európskom kole súťaže RETC v auguste 2022 - zmeral svoje zručnosti 24. februára 2023 aj na svetovom kole súťaže v obchodovaní RITC 2023, tentokrát za účasti 39 univerzít z celého sveta.

Súťaž prebehla vo virtuálnom prostredí. Tento rok sa súťažilo v obchodovaní s opciami na ETF (Matlab Volatility Trading Case), na promptnom a forwardovom trhu s elektrinou (Electricity Trading Case), v tendroch na ETF (Liquidity Risk Case) a v algoritmickom obchodovaní (za náš tím využitý Python) v prostredí Rotman Interactive Trader.

Náš tím dosiahol svoj najlepší svetový výsledok v doterajšej histórii - v celkovom umiestnení skončil na 7. mieste. Oproti minulému roku sme sa posunuli vpred o 7 miest. Pred nami skončili Baruch College (USA), University of Warsaw (Poľsko), University of Calgary (Kanada), University of Toronto (Kanada), Columbia University (USA) a Fairfield University (USA). Za sebou sme nechali celý rad významných univerzít, možno spomenúť London Business School (VB), Trinity College Dublin (Írsko), University of Sydney (Austrália), City University of Hong Kong a mnoho ďalších.

Tešíme sa, že „rodina nadšencov“ Rotman súťaží narastá a meno našej univerzity sa zakoreňuje vo svetovom prostredí ako kvalitné vzdelávacie centrum.

 

ritc 2023