Ekonomická univerzita v Bratislave zorganizovala Informačný deň pre uchádzačov o štúdium. Toto trojdňové podujatie, ktoré postupne prebehlo v Michalovciach (1. februára), v Košiciach (2. februára) a v Bratislave (3. februára), bolo zamerané na informovanie budúcich študentov o možnostiach štúdia na univerzite.

Záujemcovia o štúdium na Ekonomickej univerzite v Bratislave mali možnosť oboznámiť sa s jednotlivými fakultami, získať informácie o študijných programoch, ktoré fakulty ponúkajú, pedagógovia a výskumní pracovníci im opísali, ako prebieha štúdium a výskum na univerzite z pohľadu učiteľa.

Veľmi obľúbenou časťou informačného dňa medzi návštevníkmi bola diskusia uchádzačov so študentmi univerzity, ktorí boli v podobnej situácii pri hľadaní vysokej školy v predchádzajúcich rokoch. Uchádzači tak mali možnosť položiť otázky a získať odpovede priamo od študentov, aby nadobudli lepšiu predstavu o tom, čo možno očakávať počas štúdia na Ekonomickej univerzite v Bratislave. Okrem štúdia a výskumu na fakultách boli prezentované aj možnosti trávenia voľného času na univerzite, či možnosti cestovania na študijné a stážové pobyty prostredníctvom programu Erasmus+.

Pedagógovia a študenti boli nadšení z možnosti zdieľať svoje skúsenosti a odpovedať na otázky budúcich študentov.

Na mojej strednej škole mi odporučili zúčastniť sa informačného dňa na EUBA, aby som vedela získať informácie o možnostiach štúdia na univerzite priamo od pedagógov a študentov EUBA. Veľmi ma zaujali možnosti cestovania, ktoré by som vedela absolvovať prostredníctvom programu Erasmus+“, povedala Andrea zo Žiliny.

Dnes som získal množstvo odpovedí na svoje otázky, ktoré som mal v súvislosti so štúdiom na EUBA a aj s prijímacími skúškami. Študenti a učitelia boli veľmi ústretoví a poskytli mi všetky odpovede a odporúčania, ako sa pripraviť na štúdium na EUBA“, povedal Roman z Banskej Bystrice.

Veríme, že aj toto podujatie prispeje k tomu, aby sa čo najviac uchádzačov rozhodlo pre štúdium na Ekonomickej univerzite v Bratislave.

 

Fotogaléria