Oddelenie medzinárodnej mobility Ekonomickej university v Bratislave pripravilo výstavu fotografií zahraničných študentov, ktorí v letnom semestri akademického roka 2021/2022 absolvovali na univerzite výmenný pobyt prostredníctvom programu Erasmus+ KA171 (spolupráca mimo Európy). Fotografie zobrazujú študentov z partnerských inštitúcií v krajinách ako Čína, Gruzínsko, Južná Kórea, Sýria a Ukrajina v prostredí EU v Bratislave.

Výstava fotografií s názvom „Moja domovská krajina na Slovensku” predstavuje typické predmety a miesta, ktoré študentom pripomínajú ich domov na Ekonomickej univerzite v Bratislave.

 

DooWon (Univerzita SolBridge, Južná Kórea)

DooWon (Univerzita SolBridge, Južná Kórea), ktorý si pobyt predĺžil aj na zimný semester 2022/2023 povedal: „Názov výstavy je perfektný, bol to posledný týždeň semestra, všetci sa chystali na návrat domov, a práve vtedy sme priniesli veci, ktoré nám chýbali a boli sme o čosi bližšie k domovu. Veci, ktoré som si priniesol sú moje obľúbené kórejské pochutiny, vždy mi pripomínajú domov a to nielen kvôli ich chuti, ale skôr spomienkam, ktoré mám v Kórei. Vďaka nim si pamätám všetko o mojej rodnej krajine, aj keď som mimo domova.

 

Liu (Univerzita Ningbo, Čína)

Liu (Univerzita Ningbo, Čína) má na sebe svoje tradičné čínske šaty pred rozkvitnutým stromom v areáli Ekonomickej univerzity, ktorý jej pripomínal čínsky strom čerešňového kvetu.

 

Študentky Diana a Marwa (Univerzita Tishreen, Sýria)

Študentky Diana a Marwa (Univerzita Tishreen, Sýria)

Študentky Diana a Marwa (Univerzita Tishreen, Sýria) rady trávili čas v Slovenskej ekonomickej knižnici na EUBA, pretože im pripomínala ich domov a univerzitu.

 

Marita a Ana (Univerzita GIPA, Gruzínsko)

Marita a Ana (Univerzita GIPA, Gruzínsko)

Marita a Ana (Univerzita GIPA, Gruzínsko) držia tradičné gruzínske jedlo „khinkali” pre ich podobnosť s našimi slovenskými pirohami.

 

Artem (Summy State Univerzita, Ukrajina)

Artem (Summy State Univerzita, Ukrajina) si so sebou priniesol knihu, v ktorej rád listoval, aby našiel miesta, ktoré rád doma navštevoval.


Foto výstava bude prebiehať v priestoroch Ekonomickej univerzity v Bratislave v nasledujúcich termínoch:

11. – 14. október 2022 - vestibul novej budovy

17. – 31. október 2022 - rektorát EU v Bratislave

02. – 18. november 2022 - vestibul starej budovy

21. – 30. november 2022 - Slovenská ekonomická knižnica

Následne budú fotografie vystavené aj na PHF EU so sídlom v Košiciach.

Táto výstava je realizovaná v rámci programu Erasmus+ KA171.

 

Výstava fotografií výmenných študentov z letného semestra 2021/2022

Výstava fotografií výmenných študentov z letného semestra 2021/2022