11. októbra 2022 pripravilo Oddelenie medzinárodnej mobility medzinárodný Veľtrh zahraničných univerzít na podporu informovanosti študentov EU v Bratislave o možnostiach štúdia v ​​zahraničí. Na podujatí sa zúčastnili zahraniční študenti zimného semestra 2022/2023, ktorí mali možnosť reprezentovať svoje domovské univerzity miestnym študentom formou prezentácií, v ktorých im taktiež predstavili svoju kultúru, tradície a jedlo.

Podujatie otvorila vedúca Oddelenia medzinárodnej mobility Miroslava DARNADIOVÁ, ktorá privítala všetkých študentov a vyzvala ich, aby využili podujatie na prezdieľanie svojich skúsenosti so štúdiom v zahraničí a nadviazanie kontaktov s miestnymi študentmi. Koordinátorka pre prichádzajúcich študentov Laura DANIELOVÁ predstavila výstavu fotografií s názvom Moja domovská krajina na Slovensku, ktorá zachytáva zahraničných študentov programu Erasmus+ z krajín ako Čína, Gruzínsko, Južná Kórea, Sýria či Ukrajina.

Aktuálne v zimnom semestri akad. roka 2022/2023 študuje na EUBA 123 zahraničných študentov z 19 krajín v rámci Erasmus+, Národného štipendijného programu a bilaterálnej spolupráce. Študenti z celého sveta prichádzajú na Slovensko a takýmto spôsobom pôsobia ako ambasádori svojej domovskej univerzity a krajiny.

Benjamin z University of Victoria, Gustavson School of Business, Kanada, uviedol: „Počas veľtrhu som mal možnosť porozprávať sa s miestnymi študentmi o mojej krajine a kultúre, ale aj predstaviť moju univerzitu a možnosti štúdia.” Študenti propagovali nielen akademické príležitosti a možnosti štúdia v Európe a mimo nej, ale aj kultúrnu rozmanitosť a medzinárodné skúsenosti.

Oddelenie medzinárodnej mobility a zástupcovia z Erasmus Student Network EU Bratislava (ESN EU Bratislava) poskytli študentom informácie o rôznych typoch študijných programov v zahraničí a povzbudili študentov, aby zvážili štúdium v ​​​​zahraničí. „Bola som milo prekvapená z vysokého záujmu o štúdium mimo Európskej únie. Je to signál, že študenti po pandémii covid-19 majú plány rozšíriť si študijné znalosti na hranicami Európskej únie“, uviedla Michaela VRBENSKÁ, koordinátorka odchádzajúcich študentov.  

Oddelenie medzinárodnej mobility na záver podujatia vyhlásilo štyroch účastníkov zo Španielska za víťazov súťaže o najlepší stánok. Sára z Pablo de Olavide University Sevilla, Španielsko zhodnotila podujatie: „Máte možnosť ochutnať rôzne jedlá z rôznych krajín a stretnúť ľudí z celého sveta. Je to pekné podujatie a všetkých vás pozývam zažiť ho na vlastnej koži.

 

Uskutočnil sa 9. veľtrh zahraničných univerzít

Uskutočnil sa 9. veľtrh zahraničných univerzít

Uskutočnil sa 9. veľtrh zahraničných univerzít

Uskutočnil sa 9. veľtrh zahraničných univerzít

Uskutočnil sa 9. veľtrh zahraničných univerzít

Uskutočnil sa 9. veľtrh zahraničných univerzít