Volejbalový klub Slávia EU Bratislava zorganizoval už 35. ročník medzinárodného volejbalového turnaja žien Slávia EU Cup 2022 o pohár rektora Ekonomickej univerzity v Bratislave. Podujatie sa konalo od 16. do 17. septembra 2022 v Bratislave.

Turnaja sa zúčastnilo 5 družstiev. Sokol Post Niederösterreich - majster Rakúska, KP Brno - vicemajster Česka, Sokol Frýdek-Místek - účastník českej extraligy, VK Nové Mesto nad Váhom, bronzový z minuloročnej extraligy a majster minulého ročníka extraligy vo volejbale žien Slávia EU Bratislava. Turnaj sa odohral systémom „Každý s každým“ počas dvoch dní a bol s podporený rektorom Ekonomickej univerzity v Bratislave.

Turnaj mal výbornú úroveň. Víťazom turnaja sa stalo družstvo Slávia EU Bratislava. Dievčatá tak obhájili víťazstvo z minulého ročníka. Na 2. mieste skončilo družstvo z Frýdku-Místku, 3. miesto si vybojovalo družstvo KP Brno, na 4.mieste Sokol Post Niederösterreich a na 5. mieste sa umiestnili dievčatá z VK Nové Mesto nad Váhom.

Slávia EU Bratislave prešla pred nastávajúcou sezónou veľkou obmenou kádra. Odišlo až 7 hráčok, ktoré prestúpili do kvalitnejších ligových súťaží v zahraničí. Aj s novými tvárami Terezkou Podhradskou a Michaelou Kánovou (obe prestúpili z Brusna), sestrami Kamilou a Simonou Slivkovými (obe z Volley SVF Nitra), Jasmínou Pavlíkovou (Levice) a dvoma našimi juniorkami Karolínou Cibulovou a Emou Goldbergerovou dokázali vybojovať prvenstvo na turnaji.

 

Na turnaji boli vyhodnotené najlepšie hráčky na jednotlivých postoch.

Smečiarka: Lucia Mikšíková zo Sokol Post Niederösterreich

Nahrávačka: Klára Dvořáčková zo Sokol Frydek Místek

Blokárka: Tereza Podhradská zo Slávie EU Bratislava

Liberka: Ema Magdinova zo Slávie EU Bratislava

 

Slávii EU Bratislava k tomuto úspechu srdečne gratulujeme a ďakujeme za úspešnú reprezentáciu Ekonomickej univerzity v Bratislave. Prajeme veľa ďalších športových úspechov.

 

Fotogaléria