Volejbalistky Slávie Ekonomická univerzita Bratislava si v rozhodujúcom piatom zápase semifinále play-off vybojovali postup do finále o majstra Slovenskej republiky vo volejbale žien, keď porazili družstvo VK Pirane Brusno 3:1 a celkovo 3:2 na zápasy.

Pre Sláviu EU Bratislava je to už 29. finále v rade, keď od roku 1993 ani raz nechýbali pri vyvrcholení súťaže žien.

Hráčky Slávie si vo finále zahrajú proti hráčkam Volley project UKF Nitra, ktoré si v semifinále poradilo s družstvom VK Nové Mesto nad Váhom 3:1 na zápasy. Finále sa začína 16. apríla v Bratislave.

Hlasy po zápase:

Michal Matušov, tréner VK Slávia EU: „Čelili sme ťažkému zápasu. Mentálne aj herne, navyše v skvelej a vybičovanej atmosfére, ktorú vytvorili oba fanúšikovské tábory. Vo veľmi vyrovnanej sérii herný výkon Brusna vygradoval, tak ako sa na play-off patrí a boli úprimne - útočne nepríjemným a obranne pripraveným družstvom. Po dvoch úvodných vyhratých zápasoch sme sa zasekli. Nevedeli sme nájsť spôsob ako sa presadiť v útočnej fáze a v kľúčových momentoch zložiť loptu, či už z protiútoku alebo side-outu. Pred zápasom sme prekopali niektoré zafixované stereotypy a som nesmierne rád, že to vyšlo. Mozgom myšlienok transformovaných do reality a našej hry bola nahrávačka Abby. Dodržala do bodky taktiku a vyniesla na výslnie v ten najsprávnejší moment hračku zápasu Darju. Sedelo jej to. Vďaka však patrí všetkým hráčkam, lebo uverili plánu. Na finále sa pripravíme iným spôsobom.

Kristian Michailov, tréner VK Pirane: „Sme nesmierne hrdí na náš tím aj fanúšikov! V prvom rade chcem pogratulovať celému klubu Slávie k postupu, bola to výborná semifinálová séria. V obrannej fáze sme neboli schopní hrať na požadovanej úrovni a hlavne v útoku zo zóny štyri sme boli neefektívni, čo bolo v piatom zápase série zlomové. Na druhej strane sa môže náš klub cítiť ako morálny víťaz, pretože vecami, ktoré robil manažment Slávie EU pred piatym zápasom okolo organizácie, stratil svoju tvár a vážnosť klubu, ktorý získal na Slovensku najviac titulov. Ukázali sme, že Brusno sa rozvíja správne po všetkých stránkach a volejbal nie je pre klub len o výsledkoch, ale o rozvoji športovej značky. Teraz nás čaká prípravný cyklus, aby sme sa pobili o bronz a rovnako aj prediskutovať moju budúcnosť, keďže zotrvanie v Brusne je s veľkým otáznikom. Ďakujeme všetkým za úžasnú podporu!

 

Slávia EU Bratislava opäť vo finále extraligy žien vo volejbale

Slávia EU Bratislava opäť vo finále extraligy žien vo volejbale

 

Zdroj: TASR, Slovenská volejbalová federácia