Rektor EU v Bratislave a viceprezident Slovenskej rektorskej konferencie Ferdinand Daňo prijal dňa 17. marca 2022 Saskiu Loer Hansen, prorektorku a výkonnú riaditeľku Aston University. Profesorka Loer Hansen v minulosti pôsobila v pozícii prorektorky zodpovednej za agendu internacionalizácie univerzity a financovania medzinárodného výskumu.

Predmetom stretnutia bola prezentácia slovenského univerzitného prostredia a zdieľanie skúseností spojených s aktuálnymi výzvami v univerzitnom prostredí. Osobitná pozornosť bola venovaná dopadom brexitu na britské akademické prostredie a aktivitám, ktoré univerzity na Slovensku a v Spojenom kráľovstve venujú na podporu zamestnancov a študentov z Ukrajiny a ľudí, ktorí museli krajinu opustiť.

Na stretnutí boli tiež prítomní Mária Čikešová, generálna sekretárka SRK, Paula Puškárová, prorektorka pre vedu a doktorandské štúdium a Boris Mattoš, prorektor pre medzinárodné vzťahy.

Aston University je verejná výskumná univerzita, založená v roku 1895. Univerzita so sídlom v Birminghame patrí medzi významné výskumné inštitúcie v Anglicku. V septembri 2021 sa dostala do užšieho výberu univerzity roka v rámci Times Higher Education Awards 2021. Aston Business School získala prvé zo svojich trojnásobných akreditačných ocenení EQUIS v roku 1999, AACSB v roku 2003 a AMBA v roku 2006.

 

Fotogaléria