Milé kolegyne, milé študentky,

 

8. marec je tradične dňom, keď sa obraciame ku všetkým ženám, aby sme im vyjadrili svoju úctu a obdiv za všetko úsilie, ktoré venujú svojim rodinám a blízkym, v ich práci alebo štúdiu. Prijmite preto, aby som vám všetkým za vašu prácu a poslanie úprimne poďakoval a poprial vám, aby sa vám naďalej darilo tak v osobnom, ako aj v pracovnom živote.

Táto symbolická kytica kvetov patrí zároveň aj všetkým našim študentkám, ktorých život a štúdium na univerzite ovplyvnila súčasná situácia na Ukrajine. Im, ale aj všetkým ženám v oblastiach postihnutých vojnovým konfliktom na Ukrajine prajem veľa síl na prekonanie tejto ťažkej životnej situácie a vyjadrujem našu spoločnú túžbu, aby sa čím skôr mohli vrátiť k normálnemu životu a práci v mierových podmienkach.

Цей символічний букет квітів також належить усім нашим студенткам, чиє життя та навчання в університеті постраждало від поточної ситуації в Україні. Бажаю їм, а також усім жінкам у областях, постраждалих від воєнного конфлікту в Україні, багато сил для подолання цієї непростої життєвої ситуації та висловлюю наше спільне бажання, щоб вони якомога швидше повернулися до нормального життя та роботи в мирних умовах.

 

Ferdinand Daňo
rektor EU v Bratislave

 

mdz 2022