Sociálni podnikatelia dokážu nájsť rovnováhu medzi podnikateľským myslením a sociálnou pridanou hodnotou a pomocou svojich podnikateľských nápadov riešia sociálne problémy. Projekt SEED-Hub zviditeľňuje možné cesty úspešnej realizácie týchto aktivít v pohraničných regiónoch a okrem iného si kladie otázku: Čo je potrebné na to, aby ste sa stali úspešným sociálnym podnikateľom v prihraničných regiónoch Slovenska a Rakúska? Vytrvalosť a dobrá sieť? Kreativita? Know-how v oblasti riadenia projektov a obchodného riadenia? A aké sú ďalšie možnosti odbornej prípravy pre (budúcich) sociálnych podnikateľov?

V najnovšom Newslettri projektu SEED-Hub, ktorý spolukoordinujú Fakulta medzinárodných vzťahov EU v Bratislave a Národohospodárska fakulta EU v Bratislave, sa dočítate o sérii podujatí plánovaných na jar 2022 - ide o tri online podujatia a jedno prezenčné podujatie v Eisenstadte.

Tématické zameranie podujatí sa sústreďuje na možnosti odbornej prípravy a ďalšieho vzdelávania pre sociálnych podnikateľov a bude reflektované pomocou rôznych pohľadov a správ o skúsenostiach v prihraničných oblastiach Slovenska a Rakúska. Účasť na podujatiach je flexibilná – môžete sa zúčastniť všetkých alebo len jednotlivých.

 

Newsletter - vydanie 3

Viac informácií: https://www.sk-at.eu/sk/interreg-project/32-seed-hub