Volejbalové družstvo žien Slávie Ekonomická univerzita Bratislava si vo víťazných zápasoch s Novým Mestom nad Váhom vybojovalo účasť na finálovom podujatí Slovenského pohára 2022.

Finále sa konalo počas uplynulého víkendu 5. - 6. februára 2022 v Komárne.

V sobotňajšom semifinále si Slávistky poradili s mestským rivalom VKP Bratislava, nad ktorým po dobrej hre zvíťazili hladko 3:0 a postúpili do finále. V druhom semifinálovo zápase si družstvo UKF Nitra hladko poradilo s družstvom VK Brusno 3:0 a tak finálovú dvojicu vytvorili hráčky Slávie EU Bratislava a UKF Nitra.

V nedeľňajšom finálovom zápase hráčky Slávie nestačili na svoje súperky UKF Nitra a podľahli im 0:3 na sety a nedokázali tak obhájiť prvenstvo z minulého roku a získať 15. víťazstvo v Slovenskom pohári vo volejbale žien. Obsadili 2. miesto. Postup do finále bol napriek prehre s Nitrou prvý úspech Slávie v sezóne 2021/2022.

Michal Matušov, tréner VK Slávia EU: „V prvom rade gratulujem Nitre k zisku pohára. Hrala lepšie a nám v zápase nefungovalo takmer nič. Mali sme zlú distribúciu lôpt od nahrávačky a neútočili vôbec dobre. Zle sme mali zorganizovanú obranu na sieti aj v poli. Nitrianky boli v zápase lepšie a preto zvíťazili.“

 

Aj my sa pripájame k poďakovaniu za úspešnú reprezentáciu Ekonomickej univerzity v Bratislave, tešíme sa z druhého miesta a zároveň im k nemu úprimne blahoželáme. Do ďalších športových úspechov im prajeme veľa šťastia.

 

Fotogaléria

 

Zdroj: Slávia EU Bratislava, SVF.sk