Volejbalový klub Slávia EU Bratislava zorganizoval už 34. ročník medzinárodného volejbalového turnaja žien Slávia EU Cup 2021 o pohár rektora Ekonomickej univerzity v Bratislave. Podujatie sa konalo od 17. do 18. septembra 2021 v Bratislave.

Na turnaji štartovali 4 družstvá. Sokol Post Niederöstereich - vicemajster Rakúska, Sokol Frýdek-Místek - účastník českej extraligy, VK Nové Mesto nad Váhom - bronzový tím z minulého ročníka extraligy a majster minulého ročníka extraligy vo volejbale žien Slávia EU Bratislava. Turnaj sa hral systémom „každý s každým“.

Víťazom turnaja sa stalo družstvo Slávia EU Bratislava, ktoré celý turnaj vyhralo bez jedinej prehry. Druhé miesto obsadilo družstvo Sokol Frýdek-Místek, tretie Nové Mesto nad Váhom a družstvo Sokol Post Niederöstereich obsadilo štvrtom mieste.

V družstve Slávie EU Bratislava nastúpilo oproti minulej sezóne až šesť nových hráčok: Karolína Kucserová, Zuzana Horváthová, Rebecca Földesiová a 3 zahraničné, kanadská nahrávačka Abby Spratt a dve bielorusky Tatiana Kholad a Aleba Piatukhová, ktoré sú v klube na skúške.

Družstvo Slávie EU Bratislava obhájilo víťazstvo z minulého ročníka a v jeho histórii sa stalo víťazom už 13. raz.

Turnaj mal veľmi dobrú úroveň a bol prípravou pred nastávajúcou sezónou 2021/2022.

 

Výsledky turnaja:

Piatok:

Slávia EU Bratislava – Sokol Frýdek-Místek 3:1

Sokol Post NÖ – Nové Mesto n/V 2:3

Sobota:

Sokol Frýdek-Místek – Nové Mesto n/V 3:1

Nové Mesto n/V – Slávia EU Bratislava 1:3

Sokol Post NÖ – Sokol Frýdek-Místek 3:2

Slávia EU Bratislava – Sokol Post NÖ 3:2

 

slavia eu bratislava vitaz turnaja slavia eu cup 2021

trofeje slavia eu cup 2021