Ani v týchto dňoch nestrácame vzájomný kontakt a chceme chrániť zdravie všetkých, no v prvom rade našich starších študentov Univerzity tretieho veku.

Seniorov sa zvlášť týka, že musia zostať doma. Nemali by vychádzať von ani prijímať návštevy. Nemôžu sa stretávať a udržiavajú každodenný kontakt iba prostredníctvom mailov alebo telefonicky.

Nový príbeh medzigeneračnej pomoci našej univerzity začal písať Študentský parlament EUBA, ktorý spoločne s manažérkou UTV EUBA predložil rektorovi EUBA projekt o pomoci seniorom, študentom UTV EUBA a členom U3V Klubu Ekonóm. Rektor EUBA reagoval takmer okamžite vetou: „Super, ihneď ho odporúčam spustiť, EUBA musí ísť v tom dobrým príkladom.”.

Projekt sa zameriava na tých seniorov, ktorí nemajú rodinných príslušníkov alebo blízkych, ktorí by im vedeli pomôcť s nákupmi alebo priniesť lieky.

Denní študenti našej univerzity nezištne v takejto situácii pomôžu. V tejto chvíli už evidujeme viac ako 20 dobrovoľníkov, ktorí sú ochotní pomôcť a do projektu sa zapojili. EUBA sa bude usilovať urobiť všetko, čo môže, aby sa naši seniori, študenti UTV cítili bezpečne. Teraz robíme všetko preto, aby sme čo najskôr opäť mohli byť spolu. Veríme, že príbeh EUBA bude mať šťastný koniec.

Ak potrebujete pomoc, kontaktujte: tomas.mazan@euba.sk alebo janka.chladecka@euba.sk.

 

Janka Chládecká a Tomáš Mazán