Ekonomická univerzita v Bratislave podpísala ako prvá univerzita na Slovensku, memorandum o porozumení s Chartered Intitute of Management Accountants (CIMA). Táto udalosť je o to významnejšia, že CIMA slávi v tomto roku sté výročie svojho založenia a EU v Bratislave bude oslavovať osemdesiate výročie svojho vzniku už nasledujúci rok.

Podpísanie memoranda však nie je iba symbolickou udalosťou. CIMA je profesijne orientovanou medzinárodnou organizáciou účtovníkov a v oblasti manažérskeho účtovníctva predstavuje jednu z najprestížnejších kvalifikácií na svete. To sa samozrejme prejavuje aj v nárokoch kladených na jej členov ale aj partnerov. Ekonomická univerzita v Bratislave si naopak od tejto spolupráce sľubuje kontinuálnu porovnateľnosť obsahu poskytovaného vzdelávania s tým najlepším, čo v oblasti výučby účtovníctva na úrovni kvalifikovaných profesionálov vo svete existuje. Nejde pritom iba o dôraz na vedomosti, ale aj na schopnosť zvládať digitálnej zručnosti a organizovať, riadiť, či podieľať sa na tímovej práci v prostredí nadnárodných korporácií.

Študenti Fakulty hospodárskej informatiky Ekonomickej univerzity v Bratislave získajú okrem toho ešte ďalšiu výhodu – v prípade záujmu o členstvo v organizácii CIMA budú mať na základe absolvovaného štúdia na univerzite časť skúšok CIMA uznaných a budú môcť získať certifikát CIMA Business Level za zvýhodnených podmienok.

 

Fotogaléria