Bratislava, 18. decembra 2018 – Slovenské univerzity a vysoké školy ekonomického zamerania sa mohli opäť uchádzať o finančný príspevok od Nadácie VÚB na úhradu nákladov súvisiacich so stážou významného zahraničného profesora na svojej škole. Víťazom v aktuálnej grantovej schéme sa stala Národohospodárska fakulta Ekonomickej univerzity v Bratislave. Pedagogické rady školy budúci akademický rok posilní uznávaný pedagóg - holandský ekonóm a psychológ, doc. Mgr. PhDr. Silvester van Koten, PhD.

Nadácia VÚB ponúka vysokým školám jedinečnú príležitosť získať prostriedky na to, aby si mohli pozvať renomovaného experta a spolupracovať s ním počas jedného semestra na vedeckej a pedagogickej činnosti pre študentov. „Ako ekonómku ma teší, že náš grant môže aktuálne putovať na posilnenie domáceho výskumu v oblasti behaviorálnej a experimentálnej ekonómie. Našich pedagógov a najmä samotných študentov príde v tejto snahe podporiť jeden z popredných expertov na energetickú a experimentálnu ekonómiu, docent Silvester van Koten,“ hovorí členka správnej rady Nadácie VÚB Elena Kohútiková a dodáva, že vytváranie podmienok pre moderné vzdelávanie v oblasti ekonomickej vedy patrí medzi dlhodobé oblasti záujmu Nadácie VÚB.

V rámci aktuálneho ročníka programu Hosťujúci zahraničný profesor“ rozhodla medzinárodná komisia zložená z pedagógov zahraničných univerzít o pridelení grantu vo výške 45-tisíc eur pre projekt Národohospodárskej fakulty Ekonomickej univerzity v Bratislave. Jeho cieľom je zapojiť do výskumnej a pedagogickej činnosti odborníka celoeurópskeho formátu, aktuálne pôsobiaceho na Vysokej škole ekonomickej v Prahe. Doc. Silvester van Koten bude v spolupráci s kolegami z Katedry financií realizovať projekt, ktorého cieľom je podporiť vývoj behaviorálnych a experimentálnych metód v oblasti ekonomického výskumu a výučby na Národohospodárskej fakulte EU. Hosťujúci expert sa zameria aj na výučbu formou prednášok pre študentov a výskumného semináru pre doktorandov. Na Slovensku bude pôsobiť v akademickom roku 2019/2020. Stážou doc. van Kotena v Bratislave Nadácia VÚB zavŕši 10-ročné trvanie vzdelávacie programu „Hosťujúci zahraničný profesor“.

 

Zdroj: Nadácia VÚB