Na EU v Bratislave sa dňa 29. 11. 2018 uskutočnila vedecká konferencia v súvislosti s prezentáciou monografie „Vývoj a perspektívy svetovej ekonomiky-pozitívny výhľad a hroziaca obchodná vojna“.

Konferenciu v zastúpení rektora EU v Bratislave prof. Ing. Ferdinanda Daňa, PhD. otvoril prorektor pre rozvoj a štatutárny zástupca rektora Dr. h. c. prof. Ing. Rudolf Sivák, PhD. a riaditeľ EÚ SAV prof. Ing. Juraj Sipko, PhD. Následne vystúpil vedúci autorského kolektívu monografie prof. Ing. Saleh M. Obadi, PhD., ktorý predstavil autorský kolektív zložený z pracovníkov EÚ SAV a EU v Bratislave. Zároveň uviedol, že napriek solídnemu rastu globálnej ekonomiky existujú v posledných rokoch riziká, ktoré môžu túto situáciu ohroziť. Zaradil k nim napríklad hroziacu obchodnú vojnu medzi USA a Čínou resp. EÚ. Následne jednotliví autori predstavili príslušné kapitoly z monografie. O konferenciu bol značný záujem medzi pracovníkmi obidvoch inštitúcií, zástupcami z praxe ako a aj študentami EU v Bratislave, čo sa prejavilo aj v diskusii na záver konferencie.

Vedecká konferencia sa uskutočnila v rámci dohody a spolupráci medzi EU v Bratislave a EÚ SAV a dokumentovala pozitíva tejto spolupráce. Za EU v Bratislave bol odborným garantom konferencie Ústav ekonómie a manažmentu.

 

Fotogaléria