Ekonomická univerzita v Bratislave zahájila nový akademický rok programom Welcome Week pre zahraničných študentov. V týždni od 10. do 14. septembra čaká študentov zo zahraničia, ktorí sa rozhodli pre štúdium na EU v Bratislave, viacero sprievodných podujatí.

V zimnom semestri 2018/2019 bude na univerzite študovať 200 študentov z 23 štátov sveta a to v rámci mobilitného programu Európskej únie Erasmus+ a bilaterálnej spolupráce. Medzi najpočetnejšie zastúpenú skupinu patria študenti z Francúzska, Španielska, Talianska a Nemecka. Z mimoeurópskych štátov prišli študenti z Číny, či Japonska a v rámci Erasmus+ spolupráce s partnerskými krajinami (KA107) aj 4 študenti zo Sýrie. Oproti minulému akademickému roku sa počet študentov v zimnom semestri zvýšil takmer o 25%.

Veľmi nás teší veľký záujem zahraničných študentov o našu univerzitu. Prajem im, aby u nás prežili príjemný semester a naplno využili možnosti, ktoré im ponúkame”, hovorí Ferdinand Daňo, rektor Ekonomickej univerzity v Bratislave. „Je to pre nás tiež veľká zodpovednosť a záväzok, aby sme neustále zdokonaľovali naše procesy a skvalitňovali úroveň ponúkaných kurzov", dodal Daňo.

Úvodný deň patril slávnostnému otvoreniu uvítacieho týždňa v Aule EU v Bratislave, kde sa študentom prihovoril Boris Mattoš, prorektor pre medzinárodné vzťahy. V nasledujúcich programových blokoch sú pre študentov pripravené užitočné informácie o štúdiu na univerzite, živote v Bratislave a možnostiach voľnočasových aktivít, ktoré pre nich pripravil Erasmus Student Network (ESN).

Do organizácie podujatia pre zahraničných študentov bol zapojený aj Adam Tompa, zahraničný stážista z univerzity v rakúskom Eisenstadte. „Je to pre mňa neoceniteľná skúsenosť organizovať Welcome Week a zároveň stretnúť študentov z celého sveta. Pre študentov sme pripravili všetky potrebné informácie pre úspešný štart do nového semestra“, hovorí Adam.

Ekonomická univerzita v Bratislave patrí na Slovensku medzi univerzity s najväčším podielom zahraničných študentov na výmennej báze, čo v minulosti ocenili viaceré národné aj medzinárodné renomované inštitúcie. EU v Bratislave bola Európskou komisiou zaradená medzi TOP 500 európskych vysokoškolských inštitúcií, ktoré vyslali, resp. prijali najviac študentov v rámci programu Erasmus+ (umiestnila sa na 156. mieste). EU v Bratislave bola taktiež zaradená do Erasmus Success Stories Generálneho riaditeľstva pre školstvo a kultúru Európskej komisie a získala ocenenie Národnej agentúry programu Erasmus+ pre vzdelávanie a odbornú prípravu (SAAIC) Kvalita Erasmus mobility.

EU v Bratislave spolupracuje s viac ako 350 partnerskými univerzitami na 5 kontinentoch, ponúka viac ako 150 odborných predmetov v cudzích jazykoch a organizuje viaceré atraktívne zimné a letné školy v spolupráci s prestížnymi univerzitami vo Francúzsku, USA a Mexiku.

 

 

Fotogaléria