Medzinárodný týždeň Ekonomickej univerzity v Bratislave bol na celoslovenskom inštruktážnom seminári pre koordinátorov programu Erasmus+ na vysokých školách ocenený ako príklad dobrej praxe. Odborný seminár organizovala Slovenská akademická asociácia pre medzinárodnú spoluprácu (SAAIC) a konal sa v dňoch 25. – 26. júna 2018 na Univerzite J. Selyeho v Komárne.

Úvodná časť dvojdňového programu bola venovaná príkladom dobre praxe. Pozvanými hosťami boli Nina de Gelder, prorektorka pre medzinárodné vzťahy VŠVU (realizácia projektu Erasmus+ KA 107) a Boris Mattoš, prorektor pre medzinárodné vzťahy EU v Bratislave (realizácia Medzinárodného týždňa).

EU v Bratislave realizuje Medzinárodný týždeň (International Week) od októbra 2015 a zámerom tohto podujatia je prepojiť výučbu a školenie pre pracovníkov partnerských inštitúcií s cieľom posilniť medzinárodnú a najmä bilaterálnu spoluprácu a výmenu skúseností. Zrealizovaných bolo celkovo 6 edícií, na ktorých sa zúčastnilo 123 zahraničných hostí z 31 štátov sveta. Posledná edícia v apríli 2018 prepojila EU v Bratislave s Wirtschaftsuniversität Wien. Toto podujatie s cezhraničným presahom bolo prvé takéhoto druhu na Slovensku. Prezentácia sa stretla s veľkým záujmom zo strany účastníkov.   

Na inštruktážnom seminári pre koordinátorov programu Erasmus+ boli za EU v Bratislave prítomní Miroslava Darnadiová, vedúca Oddelenia medzinárodnej mobility (OMM), Andrea Szabová, koordinátorka pre odchádzajúcich študentov, Dávid Bocko, koordinátor pre stáže a zamestnanecké mobility a Terézia Miháliková, koordinátorka pre prichádzajúcich študentov.

 

Fotogaléria