Všetky študijné programy a každá študijná skupina bilancujú akademický rok po poslednej prednáške, po kolokviu a ukončení ročníka alebo dvojročného štúdia.

Symbolicky a spoločne ukončila Univerzita tretieho veku Ekonomickej univerzity v Bratislave akademický rok 2023/2024 15. mája 2024 na tradičnom podujatí Seniori seniorom.

Na úvod všetkých prítomných prišli pozdraviť rektor Ekonomickej univerzity v Bratislave Ferdinand Daňo, dekan Obchodnej fakulty Ekonomickej univerzity v Bratislave Peter Drábik a prodekanka Fakulty aplikovaných jazykov Ekonomickej univerzity v Bratislave Eva Stradiotová.

Teším sa, že som opäť mohol prísť medzi vás. Som milo prekvapený z vašej účasti. Univerzita tretieho veku má už toľko študentov, že keby všetci naraz prišli na Ekonomickú univerzitu v Bratislave, nezmestili by sa do našej auly. Končí sa jeden akademický rok a s rešpektom konštatujem, že počet študentov na našej Univerzite tretieho veku z roka na rok narastá. Je to svedectvo, že svoju prácu robíme dobre, že sa medzi nami cítite rovnako príjemne a užitočne ako my  pri Vás. Vďaka Vám priestory našej univerzity píšu príbeh spoločného študentského života generácií, mladších i starších študentov. Okrem Bratislavy naša univerzita tretieho veku od septembra  bude mať svoje zastúpenie aj v šiestich mestách mimo Bratislavy. Tešíme sa na Vás v budúcom akademickom roku,“ povedal rektor Ferdinand Daňo. 

Ukončenie akademického roka je vždy spojené s bilanciou uplynulého obdobia, s novými informáciami a známymi osobnosťami.

Na svoju prácu a svoje študentské roky si zaspomínala pani Hana Overweter Rapantová. Hovorila o svojich štúdiách, o svojej ceste televíznej a rozhlasovej moderátorky, ale aj o tom, ako sa dostala k písaniu scenárov. Na záver povedala: „Je úžasné, čo všetko táto univerzita robí pre seniorov. Začínam uvažovať, že sa ako študentka-seniorka stanem jej súčasťou. Už mám na to vek a spĺňam podmienku. To, čo som si vypočula z úst pána rektora, čo ste mi Vy sami stihli prezradiť pred týmto podujatím, Univerzita tretieho veku vám dáva zážitok, dáva vám nový zmysel života a nové priateľstvá. Bolo mi cťou tu s vami byť a urobili ste mi krásny dnešný deň. Verím, že ma ešte pozvete medzi vás.“

Záver podujatia patril seniorskému speváckemu súboru Petržalčanka, ktorý ľudovými piesňami rozospieval a roztlieskal všetkých prítomných, takmer 150 seniorov, študentov Univerzity tretieho veku Ekonomickej univerzity v Bratislave.

Súčasťou ukončenia akademického roka Univerzity tretieho veku Ekonomickej univerzity v Bratislave boli aj dve odborné exkurzie a podujatie Pohybom ku zdraviu seniorov, Majáles seniorov a iné mimo výučbové aktivity.

Napriek ukončeniu štúdia, seniorov ešte čakajú v júni promócie, prvý júlový týždeň pobytová letná univerzita vo Virte a druhý a tretí júlový týždeň 6. ročník Petržalskej letnej univerzity seniorov.

 

Fotogaléria