Nedávno podpísané Memorandum o spolupráci a porozumení medzi Ekonomickou univerzitou v Bratislave a Mestskou časťou Bratislava-Petržalka odštartovalo 10. júla 2019 slávnostným otvorením spoločného projektu - Petržalskej letnej univerzity seniorov (PLUS) a prvou prednáškou.

V úvode sa takmer stovke účastníkom prihovoril starosta mestskej časti Bratislava-Petržalka Ján Hrčka, ktorý slávnostne 1. ročník PLUS otvoril. Zdôraznil dôležitosť spolupráce s Ekonomickou univerzitou v Bratislave, plnenie nedávno podpísaného memoranda s rektorom EUBA Ferdinandom Daňom a pokračovanie v ďalšej spolupráci nielen pre seniorov a nielen so seniormi.

Následne odovzdal slovo renomovanému opernému spevákovi Martinovi Babjakovi, ktorý predviedol, že je majster nielen spievaného, ale aj hovoreného slova. Záverečný neutíchajúci potlesk v stoji všetkých účastníkov PLUS bol symbolickým poďakovaním za úžasnú úvodnú prednášku pána Martina Babjaka.

Za touto prednáškou nasledujú ďalšie tri. S etnologičkou Katkou Nádaskou na tému Kultúrne dejiny Slovenska - srdce obchodnej Európy. S doktorkou Veronikou Tirpákovou na tému Zdravie a peniaze, dva v jednom a s poslancom a historikom Ľubošom Kačírekom na tému Petržalka kedysi a dnes.

Po poslednej prednáške si všetci účastníci PLUS prevezmú osvedčenie o absolvovaní 1. ročníka PLUS z rúk rektora EUBA Ferdinanda Daňa a starostu mestskej časti Bratislava-Petržalka Jána Hrčku.

Zmeškali ste 1. ročník PLUS? Nebuďte sklamaní! Budúce leto, opäť v druhý a tretí júlový týždeň, pre Vás pripravujeme ďalší 2. ročník Petržalskej letnej univerzity seniorov.

 

da5a3512

da5a3643

da5a3699

da5a3733