Dňa 5. decembra 2017 sa na EU v Bratislave uskutočnila ďalšia zaujímavá prednáška v rámci predmetu Diplomacia v praxi s veľvyslankyňou Nového Zélandu J.E. p. Nicole ROBERTON.

Veľvyslanectvo má teritoriálnu pôsobnosť pre Slovensko, Slovinsko, Rakúsko, Maďarsko a medzinárodné organizácie so sídlom vo Viedni. Veľvyslankyňu pred prednáškou prijal Boris Mattoš, prorektor pre medzinárodné vzťahy. Na prijatí sa tiež zúčastnila Simona Kosztanko, vedúca Oddelenia medzinárodnej mobility. 

Veľvyslankyňa Roberton sa študentom prihovorila aj v maorijčine, ktorý je spolu s angličtinou úradným jazykom Nového Zélandu. Vysoko ocenila úvodnú prezentáciu študentského tímu. Vo svojej prednáške sa zamerala na priority zahraničnej politiky a ekonomiky tohto malého štátu v juhozápadnej časti Tichého oceánu. 

Nicole Roberton svojou prednáškou a následnou diskusiou s domácimi a zahraničnými študentmi  uzatvorila 22. sériu prednášok zástupcov diplomatického zboru v rámci predmetu Diplomacia v praxi v zimnom semestri 2017/2018. Nosnou témou tohto semestra bola Ázijsko-tichomorská ekonomická spolupráca a hosťami boli zástupcovia diplomatických misií z Kanady, USA, Mexika, Indonézie, Malajzie, Japonska, Čile, Číny, Filipín a Nového Zélandu.

 

 

Fotogaléria