Pri príležitosti 20. Výročia vzniku EUNIS-SK sa 18. 5. 2017 v kaštieli v Mojmírovciach konalo mimoriadne Valné zhromaždenie EUNIS-SK. Zúčastnili sa na ňom súčasní členovia - zástupcovia vysokých škôl a firiem, ako aj bývalí zástupcovia vysokých škôl v združení, zástupcovia združenia EUNIS-CZ, s ktorým EUNIS-SK uzatvorilo Memorandum o spolupráci v roku 2015 a niekoľko zástupcov firiem, ktoré vyvíjajú aktivity pre vysoké školy. Pozvanie prijali aj dvaja zástupcovia MŠVVaŠ SR.

EUNIS Slovensko je celoslovenské združenie, ktorého poslaním je vytvárať slovenským vysokým školám platformu na spoluprácu pri zabezpečení kvalitných informačných technológií. V súčasnosti je jej kolektívnym členom 21 slovenských univerzít a vysokých škôl, vrátane Ekonomickej univerzity v Bratislave , ktorá je členom EUNIS od jej založenia. Individuálne členstvo majú aj niektoré súkromné a štátne vysoké školy, pričom k podporujúcim členom patrí aj sedem významných svetových a regionálnych komerčných firiem.

Súčasťou konferencie bol aj seminár Informačné technológie pre vysoké školy 20 rokov spoločnej cesty na podporu rozvoja informačných technológií na slovenských vysokých školách, ktorý sa konal nasledujúci deň. Videozáznamy z konferencie si môžete pozrieť na stránke EUNIS-SK, alebo priamo na YouTube.

Na konferencii okrem úvodných dvoch príspevkov, ktoré odzneli pod jedným názvom Z histórie po súčasnosť a pripomenuli roky od založenia, úspešné projekty, prácu v pracovných skupinách až po súčasný stav IT na slovenských VŠ, odznelo 9 príspevkov firiem, ktoré sú buď členmi združenia (Oracle Slovakia, IS4U, s.r.o., TransData, s.r.o., Microsoft Slovensko, Cominfo, a.s., itelligence Slovakia, s.r.o.) alebo firmami, ktoré majú programy orientujúce sa na vysoké školy (Datalan, a.s., exe, a.s., IBM Slovakia, spol. s r.o., IBM International Services Centre s.r.o.).

V prvej časti Valného zhromaždenia boli udelené pamätné medaily za dlhoročnú prácu v oblasti informačných technológií na vysokých školách, ako i čestné uznania. Jedno z nich za aktívnu činnosť v oblasti IKT na vysokých školách prevzal aj riaditeľ CIT na našej univerzite Ing. Marián Križovenský.

EUNIS Slovensko dlhodobo spolupracuje aj s národnými a medzinárodnými organizáciami zaoberajúcimi sa oblasťou IT vo vysokoškolských inštitúciách, predovšetkým s Európskou organizáciou pre univerzitné informačné systémy EUNIS, ktorej je združenie členom. Združenie má aj veľmi úzke vzťahy s partnerským združením EUNIS-CZ pôsobiacim v Čechách a je taktiež oficiálnym partnerom Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR pri rôznych aktivitách a projektoch v oblasti IKT.

 

eunis001

eunis002

eunis003