23. novembra 2021 usporiadalo Oddelenie medzinárodnej mobility na EU v Bratislave 7. ročník medzinárodného veľtrhu mobilitného štúdia – International Study Abroad Fair, ktorý sa aj tento rok z dôvodu pretrvávajúcej pandemickej situácie presunul do online priestoru.

Podujatie otvoril Boris Mattoš, prorektor pre medzinárodné vzťahy, ktorý vo svojom príhovore poukázal na benefity zahraničnej mobility. Vyjadril zároveň želanie, aby podujatie inšpirovalo čo najviac študentov k výmennému štúdiu v zahraničí.

V zimnom semestri akademického roka 2021/2022 študuje na EU v Bratislave 105 zahraničných študentov, ktorí v rámci programu prezentovali svoje alma mater. Podujatia sa okrem domácich študentov zúčastnili aj zahraniční študenti z Talianska, Španielska, Portugalska, Belgicka, Francúzska, Írska, Nemecka či Turecka i Grécka. Všetci študenti mali tiež možnosť stretnúť sa v menších interaktívnych skupinách s cieľom nadviazať kontakty a zistiť čo najviac zaujímavostí o druhej krajine. Slovenskí študenti využili priestor na otázky, ktoré sú spojené s  vycestovaním na Erasmus+ štúdium či stáž do zahraničia.

Patrizio z European University of Rome v Taliansku zhrnul podujatie nasledovne: „Bol som s podujatím naozaj spokojný a určite ho odporučím svojim známym. Mal som možnosť objaviť pre mňa nové veci o rôznych národnostiach, ďakujem za túto príležitosť!“    

Loïc, Antoine z Université De Liège a Mathieu z prestížnej belgickej univerzity KU Leuven povedali, že „medzinárodný študentský veľtrh bol nad očakávanie zaujímavý. V prvom rade bolo príjemné vypočuť si od našich kolegov, študentov programu Erasmus+, kde žijú, kde sú ich fakulty a dozvedieť sa viac o meste, v ktorom žijú. O tomto podujatí povieme aj ostatným, pretože si myslíme, že každý študent by mal získať takýto prehľad o všetkých destináciách“.

Zuzana Hubčíková z EUBA „International Study Abroad Fair sa mi veľmi páčil, som rada, že toto podujatie pokračuje aj v momentálnej situácii. Zahraniční študenti si pripravili naozaj zaujímavé prezentácie, kde opísali nie len svoje univerzity, ale aj študentský život. Myslím, že viacerým nám to pomohlo vybrať si tú správnu univerzitu pre náš Erasmus.“