Počas letného semestra akademického roka 2021/2022 Oddelenie medzinárodnej mobility EUBA (OMM) zorganizovalo tri podujatia Snack & Chat, na ktorých mali všetci prichádzajúci výmenní študenti možnosť stretnúť sa so študentmi z celého sveta a navzájom sa spoznávať, ale boli aj dôležitým zdrojom pre OMM z hľadiska spätnej väzby priamo od študentov.

Séria troch stretnutí Snack & Chat sa konala v priebehu marca až mája 2022 a boli veľmi obohacujúce. Prvé dve stretnutia sa uskutočnili osobne, tretie prebehlo hybridnou formou. Okrem študenta Huga z University of Barcelona, ktorý vyzdvihol možnosti stretnutia, “Myslím, že to bola zaujímavá akcia. Rovnako ako mnohé iné podujatia nám umožnilo stretnúť sa s ďalšími zahraničnými študentmi a tiež sa viac dostať do kontaktu s univerzitou a dozvedieť sa viac o Slovensku,“ sa stretnutia zúčastnili aj študenti z Portugalska, Španielska, Poľska, Južnej Kórey, Brazílie, Grécka či Ukrajiny.

Podujatie Snack & Chat sa flexibilne prispôsobilo potrebám študentov, a preto sa tretie stretnutia konalo v zmiešanom režime. Fyzicky sa stretnutia zúčastnili študenti z Francúzska, Ruska, Rumunska, Srbska, Sýrie a virtuálne sa pripojila študentka z Vietnamu. Marius z University of Montpellier, Francúzsko: „Myslím si, že je skvelé mať takýto typ podujatia. Budúci rok to bude lepšie, keď bude výučba iba prezenčne. Tým bude na univerzite viac ľudí. Tiež si myslím, že by tu mohla byť aj iná aktivita ako ochutnávka občerstvenia z rôznych krajín nielen Slovenska.

Na stretnutí boli prítomní Boris Mattoš, prorektor pre medzinárodné vzťahy, Miroslava Darnadiová, vedúca oddelenia medzinárodnej mobility a Laura Danielová, koordinátorka pre prichádzajúcich študentov. Študenti sa podelili o svoje študijné zážitky na EUBA, hovorili o svojich skúsenostiach z používania sociálnych sietí a predstavili tiež svoje nápady, ako by bolo možné pobyt zahraničných študentov v budúcnosti zlepšiť. Bektore z Marmara University v Turecku zhrnul: „Vďaka tomuto podujatiu sa Oddelenie medzinárodnej mobility snažilo nájsť riešenia vyhodnotením problémov, s ktorými sme sa stretli počas nášho vzdelávacieho procesu na univerzite.

 

Snack & Chat so zahraničnými študentmi

Snack & Chat so zahraničnými študentmi

Snack & Chat so zahraničnými študentmi