Ceny rektora EU v Bratislave za publikačnú a pedagogickú činnosť a Cena rektora Ekonomickej univerzity v Bratislave za ŠVOČ, sú každoročne odovzdávané pri príležitosti začiatku akademického roka, aby ocenili vynikajúce výsledky v oblasti vzdelávania, vedy a výskumu, čím motivujú študentov a pedagógov k ďalším úspechom.

 

Cena rektora EU v Bratislave za publikačnú činnosť

Na základe platných zásad a kritérií podľa Internej smernice č. 4/2017 „Zásady a kritériá udeľovania Ceny Ekonomickej univerzity v Bratislave za publikačnú činnosť“ a výsledkov hodnotenia komisie, bola cena za rok 2023 udelená týmto publikáciám a ich autorom:

V kategórii vysokoškolská učebnica

DRÁBIK Peter et al. /Martin Kuchta, Michal Hutta, Marína Korčoková, Hana Magurová, Katarína Ožvoldová, Dominika Škerlíková, Yuliia Yehorova/ - Marketingová komunikácia a digitálne médiá, praktikum,1. vydanie. EKONÓM, 2023, 130 s., ISBN 978-80-225-5100-7

 

V kategórii vedecká monografia v anglickom jazyku

KALIŠ Richard. Economics of the Pharmacy Retail Market: Structure, Competition, and Efficiency, 1st Edition, Wolters Kluwer ČR, 2023, 71 s., ISBN 978-80-7676-635-8

 

V kategórii články v domácich a zahraničných časopisoch

LORKO Matej – SERVÁTKA Maroš – ZHANG, Le. Hidden Inefficiency: Strategic Inflation of Project Schedules. Scopus. In Journal of Economic Behavior & Organization. - Amsterdam: Elsevier Science Publishers B.V. ISSN 1879-1751, 2023, vol. 206, pp. 313-326.

 

Cena rektora EU v Bratislave za pedagogickú činnosť

Rektor EU v Bratislave Ferdinand Daňo ocenil na základe odporúčania hodnotiacej komisie Cenou rektora EU v Bratislave za pedagogickú činnosť za rok 2024, doc. RNDr. Vieru LABUDOVÚ, PhD. z Katedry štatistiky Fakulty hospodárskej informatiky EUBA.

 

Ocenenie víťazných prác ŠVOČ „Cenou rektora Ekonomickej univerzity v Bratislave“ za rok 2024

Rektor EU v Bratislave Ferdinand Daňo ocenil na slávnostnom otvorení akademického roka 2024/2025 študentov Cenou rektora Ekonomickej univerzity v Bratislave za Študentskú vedeckú a odbornú činnosť (ŠVOČ) za rok 2024.

V akademickom roku 2023/2024 sa zúčastnili študenti, resp. absolventi 1. a 2. stupňa štúdia z jednotlivých fakúlt Ekonomickej univerzity v Bratislave (EU v Bratislave) so svojimi prácami na celouniverzitnom kole Študentskej vedeckej a odbornej činnosti (ŠVOČ).

Poradie umiestnenia prác jednotlivých študentov v celouniverzitnom kole ŠVOČ za akademický rok 2023/2024 je nasledovné:

1. stupeň štúdia:

  1. miesto: Boris GERÁT s prácou „Neural Networks Reshaping Business Cycle Studies: Identifying Turning Points and Recapitalizing Research“, Národohospodárska fakulta EU v Bratislave,
  2. miesto: Jakub POLLÁK, Fakulta podnikového manažmentu EU v Bratislave,
  3. miesto: Ema RUPPERTOVÁ, Obchodná fakulta EU v Bratislave.

 

2. stupeň štúdia:

  1. miesto: Juraj ŠIMČISKO, s prácou „Correction of non-radomly selected sample in entry models“, absolvent 2. stupňa štúdia, Národohospodárska fakulta EU v Bratislave,
  2. miesto: Dominik ŠEFČIK, MBA, Podnikovohospodárska fakulta EU v Bratislave so sídlom v Košiciach,
  3. miesto: Andriana BAZIUK, absolventka 2. stupňa študia, Fakulta podnikového manažmentu EU v Bratislave.

Všetkým kolegom a študentom, ktorí boli nominovaní a najmä oceneným gratulujeme!

 

Fotogaléria