V maďarských mestách Miškovec a Debrecín sa od 12. do 24. júla 2024 konal šiesty ročník Európskych univerzitných hier. Táto prestížna multišportová udalosť privítala viac ako 4 500 športovcov z 30 európskych krajín, ktorí súťažili v 17 rôznych športoch. Európske univerzitné hry, ktoré sa konajú každé dva roky pod záštitou Európskej asociácie univerzitného športu (EUSA), sú najväčším podujatím svojho druhu v Európe.

Na tomto významnom podujatí malo svoje zastúpenie aj karate. V rámci slovenskej reprezentácie sa na podujatí predviedol absolvent Národohospodárskej fakulty Ing. Dominik Imrich, ktorý reprezentoval svoju ,,alma mater“ Ekonomickú univerzitu v Bratislave. V kategórii Kumite muži do 60 kg postupne nastúpil do piatich zápasov so skúsenými bojovníkmi.

V prvom kole si poradil s A. Hamillom zo Spojeného kráľovstva, v druhom kole zdolal Španiela A. M. Pereza a v treťom kole zvíťazil nad F. Demirelom z Turecka. Svoju víťaznú líniu mu však napokon v semifinále prekazil Maďar A. L. Kiss, ktorý zvíťazil o jediný bod. V zápase o bronz, ktorý bol napínavý do posledných sekúnd, Dominik zdolal reprezentanta Portugalska J. Xaviera a bronzová medaila nakoniec poputovala domov, na Slovensko.

Za úspešnú reprezentáciu Ekonomickej univerzity v Bratislave mu ďakujeme a úprimne blahoželáme.

Dominik Imrich bronzový na Európskych univerzitných hrách

Dominik Imrich bronzový na Európskych univerzitných hrách