Prvý prázdninový týždeň od 1. do 4. júla 2024 patril na Ekonomickej univerzity v Bratislave každoročnému dennému športovému táboru „Leto v pohybe 2024“. Centrum telesnej výchovy a športu EUBA pripravilo pre deti vo veku od 5 do 10 rokov zaujímavý športový program. Denného športového tábora sa zúčastnilo 18 detí, ktoré boli prevažne deti alebo vnúčatá zamestnancov Ekonomickej univerzity v Bratislave. Tohtoročnou pridanou hodnotou tábora bola Viacúčelová športová hala – Univerzitné športové centrum pri EU v Bratislave, ktorá ponúkala pre deti širokú možnosť športového vyžitia.

Deti každé ráno začínali rozcvičkou. Naučili sa základy správneho cvičenia, rozvíjali pohybové schopnosti a lokomočné zručnosti. Súťažili v štafetových behoch, naučili sa veľa nových športových hier. Vyskúšali si základy florbalu a futbalu. Bavila ich prehadzovaná s obrovským balónom v tvare melónu. Tešili sa pri cvičeniach so senzomotorickým padákom. Najväčšia zábava bola, keď sa mohli osviežiť a zaplávať si v bazéne. Poobedia patrili venovali zaujímavým pohybovým aktivitám, skákali na mini trampolínach a učili sa základy gymnastiky. Vyskúšali si disciplíny športovej olympiády – hod plnou loptou, skok do diaľky z miesta a člnkový beh. Pri ukončení denného tábora boli vyhodnotení najlepší športovci a zvolení kráľ a kráľovna tábora.

Všetky deti boli veľmi šikovné, veľa sa usmievali, zabávali a zlepšovali kvalitu života pohybom. Deti si z tábora odniesli veľa pohybových skúseností, nové kamarátstva, tričko, medailu, diplom, darčeky a nezabudnuteľné zážitky.

Poďakovanie patrí všetkým, ktorí sa akýmkoľvek spôsobom pričinili na realizácii tábora. Už dnes sa tešíme na ďalší ročník.

 

Fotogaléria

 

Centrum telesnej výchovy a športu EUBA