Ekonomická univerzita v Bratislave prijala na svojej pôde v pondelok 18. marca 2024 významného hosťa. Generálny tajomník Organizácie pre hospodársku spoluprácu a rozvoj (OECD) Mathias Cormann si našiel počas svojej krátkej dvojdňovej návštevy Slovenska čas predstaviť analýzu “OECD Ekonomický prehľad: Slovenská republika 2024 – Posilnenie odolnosti a rastu” študentom a zamestnancom univerzity a aj pozvaným hosťom.

Prezentáciu hlavných odporúčaní doplnila panelová diskusia najvyšších predstaviteľov troch rezortov: Tomáša Druckera, ministra školstva, výskumu, vývoja a mládeže SR, Kamila Šaška, štátneho tajomníka Ministerstva hospodárstva SR, Rastislava Chovanca, štátneho tajomníka Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR.

Vedenie univerzity vyzdvihlo záujem generálneho tajomníka stretávať sa so študentmi a posilňovať vzťahy s Ekonomickou univerzitou v Bratislave, ktoré nezostávajú tak len na papieri v podobe memoranda. Zároveň poukázalo na kontinuálny rozvoj univerzity, a to najmä v oblasti plnenia medzinárodných štandardov kvality AACSB.

Podujatie pritiahlo značnú pozornosť študentov, ktorí vyzdvihli záujem univerzity poskytovať aj prostredníctvom takéhoto partnerstva s OECD kvalitné dáta a analýzy študentom a zamestnancom v ich vzdelávacom i výskumnom procese.

Bližšie informácie nájdete na linku: oe.cd/Slovakia.

 

Fotogaléria