Centrum medzinárodných vzťahov Ekonomickej univerzity v Bratislave zorganizovalo od 18. septembra do 18. októbra 2023 fotografickú súťaž pre výmenných študentov z partnerských univerzít.

Súťaž bola navrhnutá tak, aby rozvíjala a podporovala technické a tvorivé zručnosti vo fotografii ako prostriedku umeleckého vyjadrenia. Tohtoročná fotografická súťaž bola zameraná na tému „EUBA mojimi očami“ a umožnila študentom ukázať svoje jedinečné pohľady na Ekonomickú univerzitu v Bratislave prostredníctvom svojich fotografií, keďže sa často hovorí, že fotografia povie viac ako slová.

Centrum medzinárodných vzťahov vybralo troch víťazov, ktorým Boris Mattoš, prorektor pre medzinárodné vzťahy, udelil hodnotné ceny. Víťazka súťaže Sabrina z Uzbekistanu sa s nami podelila o svoj názor na súťaž: „Aby som bola úprimná, mám rada fotografiu a keď som videla, že EUBA organizuje fotografickú súťaž, bola som rada, že som mohla ukázať svoju prácu ostatným. Tým, že som obsadila prvé miesto, chcem ešte viac fotiť a ďalej sa v tejto oblasti rozvíjať. Preto si myslím, že organizovanie týchto súťaží je dobrým zdrojom inšpirácie pre účastníkov aj ostatných ľudí“.

Víťaz druhého miesta, Jakhonbek, sa s nami podelil o svoje emócie zo súťaže: "Nadšený a poctený, že som vyhral univerzitnú fotografickú súťaž! Som vďačný za príležitosť ukázať moju vášeň pre fotografiu. Ďakujem za zorganizovanie tohto fantastického podujatia!".

Nakoniec študentka Davou z Grécka, ktorá vyhrala tretie miesto, sa podelila o svoj názor na súťaž: „Fotosúťaž bola pre študentov Erasmus pekným spôsobom, ako ukázať našu kreativitu a originalitu a ukázať spôsob, akým vnímame EUBA. Keď som prvýkrát začala premýšľať o svojej fotke do súťaže, prvá vec, ktorá mi napadla, bola moja utorková ranná hodina. Nikdy predtým som sa nezúčastnila podobnej súťaže a v žiadnom prípade nie som dobrá vo fotení, ale vyskúšala som to! Vybrala som si túto fotografiu, pretože som chcela ukázať, že trieda môže byť aj miestom inšpirácie a môže podporiť produktivitu, bez ohľadu na nekonečné, únavné hodiny, ktoré v nej strávime. Dúfam, že táto fotografia môže inšpirovať ostatných a tiež povzbudzujem budúcich Erasmus študentov, aby sa zúčastnili tohto podujatia!“.

 

Víťazi foto súťaže

1. miesto: Sabrina, Tashkent State University of Economics, Uzbekistan – Bright Future

Sabrina, Tashkent State University of Economics, Uzbekistan – Bright Future

 

2. miesto: Jakhonbek, Tashkent State University of Finance, Uzbekistan – EUBA over the glasses

Jakhonbek, Tashkent State University of Finance, Uzbekistan – EUBA over the glasses

 

3. miesto: Davou – Ethniko Kai Kapodistriako Panepistimio Athinon, Grécko - Autumn's Embrace: A Moment of Tranquility in the University

Davou – Ethniko Kai Kapodistriako Panepistimio Athinon, Grécko - Autumn's Embrace: A Moment of Tranquility in the University