V utorok 5. apríla 2022 zorganizovalo Oddelenie medzinárodnej mobility 8. edíciu  medzinárodného veľtrhu mobilitného štúdia pre študentov Ekonomickej univerzity v Bratislave. Na podujatí sa zúčastnilo viac ako 50 zahraničných študentov a ešte viac miestnych študentov, ktorí mali možnosť preskúmať mnohé študijné a stážové možnosti na partnerských univerzitách v zahraničí.

Boris Mattoš, prorektor pre medzinárodné vzťahy a Miroslava Darnadiová, vedúca Oddelenia medzinárodnej mobility, pozdravili študentov a mali priestor na diskusiu so zahraničnými študentmi, ktorí sa veľmi radi podelili o svoje poznatky a skúsenosti so štúdiom na Ekonomickej univerzite v Bratislave.  

Aktuálne v letnom semestri študuje na EU v Bratislave 130 zahraničných študentov z 23 krajín v rámci programov Erasmus+ a CEEPUS, Národného štipendijného programu a bilaterálnej spolupráce. Tieto programy privádzajú do Bratislavy študentov z celého sveta, ktorí sa tak stávajú  „veľvyslancami“ ich domovskej univerzity a krajiny na Slovensku.

Ana z Georgian Institute of Public Affairs (GIPA), Gruzínsko, o podujatí povedala: „Pre mňa bolo toto podujatie zaujímavé, najskôr sme mali možnosť predstaviť našu univerzitu študentom z rôznych krajín a poskytnúť informácie o programoch. Spoznali sme aj kultúru rôznych krajín, čo ma potešilo!“. Študenti propagovali nielen akademické príležitosti, ale aj kultúrnu rozmanitosť a medzinárodné skúsenosti. Thekla-Myrto z Athens University of Economics and Business, Grécko, na margo veľtrhu povedala „Medzinárodný veľtrh mobilitného štúdia považujem za skvelú príležitosť pre nás kreatívne prezentovať našu krajinu a dokonca sa po prvýkrát pokúsiť uvariť nejaké tradičné jedlá! Páčilo sa mi, ako sme mohli komunikovať s toľkými rôznymi kultúrami na rovnakom mieste!

Oddelenie medzinárodnej mobility (OMM), ako aj zástupcovia z Erasmus Student Network EU Bratislava (ESN EU Bratislava), poskytli študentom vo svojich stánkoch informácie o rôznych možnostiach študijných a stážových programov v zahraničí, ktoré EU v Bratislave ponúka všetkým študentom.

OMM vyhlásilo tri účastníčky z Tishreen University zo Sýrie za víťazky súťaže o najkrajší stolík na tohtoročnom podujatí. Laura Danielová, koordinátorka pre prichádzajúcich študentov im zablahoželala a udelila cenu. Diana zo sýrskej Tishreen University podujatie zhodnotila takto: „Bola to úžasná udalosť a príjemný zážitok. Som tak šťastná a hrdá, že náš stolík vyhral cenu a mohli sme si získať obdiv prítomných tým, že sme krásne reprezentovali našu krajinu!“.

 

Fotogaléria