Prvá polovica júla už tradične patrí Petržalskej letnej univerzite seniorov (PLUS).

7. júla 2021 rektor Ekonomickej univerzity v Bratislave Ferdinand Daňo a vicestarostka mestskej časti Bratislava-Petržalka Jana Hrehorová slávnostne otvorili svojimi príhovormi 3. ročník PLUS. Obaja zhodne povedali: „Príbeh spolupráce pre seniorov úspešne pokračuje a píše ďalšiu zaujímavú kapitolu.“ Obaja popriali viac ako stovke účastníkom prvej prednášky príjemne a zmysluplné využitie letných dní. Poďakovali sa za priazeň seniorov a vyslovili radosť, že s pribúdajúcimi ročníkmi sa zvyšuje počet účastníkov.

Potom nasledovala prvá prednáška s dekanom Fakulty aplikovaných jazykov Ekonomickej univerzity v Bratislave a renomovaným politológom Radoslavom Štefančíkom na tému jazyk a politika. Ďalej nasledujú ďalšie tri prednášky. S expertkou na tréning mozgu s Petrou Hirtlovou seniori naštartujú svoju pamäť. Od uznávanej etnologičky Katky Nádaskej sa dozvedia o afrodiziakách ako súčasti kultúrnych dejín ľudstva a kulinárie. A na poslednej prednáške sa seniori stretnú so známou Majou Velšicovou, ktorá bude hovoriť o živote podľa seba.

Veríme, že 3. ročník PLUS bude úspešný ako predchádzajúce ročníky a zároveň bude motiváciou pre prípravu ďalšieho ročníka.

 

Viac informácii:

https://ccv.euba.sk/univerzita-tretieho-veku/aktuality/152-plus-petrzalska-letna-univerzita-seniorov-2020-3-rocnik

 

 

Fotogaléria