V období od 13. do 17. novembra 2019 sa študenti EU v Bratislave zúčastnili 5. ročníka Svetových medzinárodných hier v chorvátskej Pule. Tento ročník šampionátu bol v znamení rekordov, zúčastnilo sa ho až 2200 študentov z 22 krajín a 62 univerzít. Súťažilo sa v 12-tich športových disciplínach. Študenti EU v Bratislave bojovali v disciplínach atletika, basketbal, futbal, stolný tenis, bedminton a plávanie.

V disciplíne atletika získali naši študenti 1. miesto a zlaté medaily, keď uspeli v konkurencii siedmich európskych a jednej africkej univerzity. V disciplíne tenis obsadili študenti EU v Bratislave pekné 6. miesto v konkurencii 21 univerzít. V basketbale bolo úspešné družstvo dievčat, ktoré skončilo na 4. mieste. Menej šťastia malo družstvo mužov, ktoré delil jeden bod od postupu zo skupiny. 5. miesto obsadili naši študenti vo futbale a stolnom tenise v kategórii mix.

 

3. miesto študentov na Majstrovstvách Slovenska univerzít v ľadovom hokeji

Študenti EU v Bratislave nás reprezentovali aj na Majstrovstvách Slovenska univerzít v ľadovom hokeji, ktoré sa konali 4. novembra 2019 v Nitre. Naši tudenti získali 3. miesto v konkurencii 6 univerzít zo Slovenska (UK v Bratislave, UKF v Nitre, EU v Bratislave, Žilinská univerzita v Žiline, Technická univerzita v Košiciach, SPU v Nitre). Študenti EU v Bratislave tak druhý rok po sebe získali na turnaji cenný kov.

 

Študenti PHF EUBA so sídlom v Košiciach suverénne ovládli Univerzitnú ligu Košice 2019 v malom futbale

Slávnostným vyhlásením výsledkov bola 27.11.2019 ukončená Univerzitná liga v malom futbale Košice 2019, kde boli ocenené najlepšie tímy a zároveň aj najlepší hráči turnaja. Mužstvo študentov PHF EUBA pod názvom Šťavičkári túto súťaž, do ktorej sa zapojilo 10 tímov zo všetkých univerzít v Košiciach, suverénne vyhralo bez prehry a zároveň malo v tíme najlepšieho strelca turnaja - Tomáša Ilinja, ktorý sa na zisku prvého miesta podieľal 19 gólmi.

Všetkým športovcom - študentom ďakujeme za príkladnú reprezentáciu a šírenie dobrého mena Ekonomickej univerzity v Bratislave a prajeme im veľa úspechov na športovom a študijnom poli.

 

1

2

3

4

hokejisti

phf2

phf1

 

Zdroj fotografií: Centrum telesnej výchovy a športu, Podnikovohospodárska fakulta so sídlom v Košiciach, Pavol Uhrin / FOTOSPORT.SK