V nedeľu 27. mája 2018 sa v bratislavskom hoteli Holiday Inn konalo slávnostné vyhlásenie ankety v rámci 24. ročníka tradičnej ankety Slovenskej volejbalovej federácie Volejbalista roka 2017.

V kolektívoch sa druhý rok udeľovali ceny zvlášť v mužskej a ženskej kategórii. V ženskej kategórii ovládli anketu hráčky Slávia Ekonomická univerzita Bratislava. Tím Ekonomickej univerzity Bratislava vyhral extraligu aj Slovenský pohár a tešil sa tak z "double". Slávistky si na konto pripísali rekordný 17. majstrovský titul a 13. triumf v Slovenskom pohári. V európskom Vyzývacom pohári sa dostali do osemfinále, kde vypadli s neskorším celkovým víťazom tureckou Bursou BBSK.

slavia eu preberanie ceny

Trénerom roka sa stal v ženskej zložke tréner Slávie EU  Bratislava Michal Matušov. Michal Matušov získal ocenenie tréner roka ženskej zložky premiérovo. Volejbalistky Slávie EU Bratislava doviedol v roku 2017 k double, teda k triumfu v Slovenskom pohári aj v extralige. Bola to jeho prvá sezóna v pozícii hlavného trénera seniorského tímu rekordného slovenského majstra. Zároveň bol aj trénerom slovenskej reprezentácie do 18 rokov.

slavia eu trener roka

V prvom ročníku ankety o najlepšiu juniorku roka triumfovala smečiarka Karolína Fričová zo Slávie EU, keď v roku 2017 získala v drese Slávie EU Bratislava tri majstrovské tituly – seniorský, juniorský a kadetský. Bola kapitánkou kadetskej reprezentácie Slovenska a členkou juniorského výberu SR.

slavia eu juniorka roka