V dňoch 17. – 18. októbra 2017 vyzerala Ekonomická univerzita v Bratislave trochu inak ako zvyčajne. Po roku sa opäť uskutočnil veľtrh práce a kariérneho poradenstva – Kariérna cesta. Vo vestibule univerzity sa prezentovalo 39 TOP zamestnávateľov z rôznorodých oblastí.

Firmy poskytujúce audítorské, daňové a poradenské služby, IT spoločnosti, personálne spoločnosti, spoločnosti v oblasti logistiky a špedície, poisťovníctva a bankovníctva, obchodné reťazce, taktiež firmy ponúkajúce pobyty, stáže či brigády v zahraničí a mnoho iných, oslovovali študentov EU v Bratislave s cieľom odprezentovať im pracovné príležitosti a ďalšie užitočné informácie. Kariérnej cesty sa zúčastnili aj neziskové organizácie a nadácie.

Ďalšou časťou veľtrhu boli odborné prednášky a workshopy, na ktorých mali študenti možnosť súťažiť o vecné ceny. Najväčší záujem prejavili o pobyty a stáže v zahraničí.

Veľtrh mal pozitívny ohlas a spokojnosť s Kariérnou cestou vyjadrili všetci zúčastnení. Veríme, že spoločnosti si našli medzi našimi študentami vhodných budúcich kandidátov pre svoje pracovné ponuky. Vo všeobecnosti platí, že naši študenti patria medzi najžiadanejších absolventov na Slovensku. EU v Bratislave vychovala počas svojej 77. ročnej histórie viac ako 100-tisíc absolventov, ktorí nachádzajú uplatnenie nielen na Slovensku, ale aj v Európe. Veríme, že študenti privítali takúto možnosť osobného stretnutia s budúcimi zamestnávateľmi a prídu aj o rok na okrúhly 10. ročník.

 

Fotogaléria