15. novembra 2019 sa na pôde Národohospodárskej fakulty Ekonomickej univerzity v Bratislave konalo 3. medzinárodné stretnutie katedier ekonómie.

Podujatie organizovala Katedra ekonomickej teórie NHF a zúčastnilo sa ho 40 kolegov z partnerských katedier ekonómie zo Slovenska, z Českej republiky a Poľska. Podujatie otvorila vedúca Katedry ekonomickej teórie prof. Ing. E. Muchová, PhD. za účasti prodekanky NHF pre vzdelávaciu činnosť Ing. Jany Kušnírovej, PhD. a pripomenula hlavné ciele pravidelných stretnutí, ktorými sú výmena poznatkov a skúseností v ekonomickom vzdelávaní, oboznámenie sa s trendami vo výučbe ekonómie a hľadanie možností vzájomnej spolupráce prostredníctvom tzv. zosieťovania.

Keynote spíkrom podujatia bol prof. Gerald Groshek z University of Redlands, USA, ktorý vystúpil s prednáškou na tému „Online and interactive resources in teaching economics“. Účastníci diskutovali o používaní didaktických techník a online platforiem pri výučbe a venovali pozornosť postaveniu predmetov v študijných programoch na fakultách a univerzitách. Na podujatí boli prezentované aj najnovšie publikácie ako aj publikačné zámery katedier.

 

Fotogaléria