9. marca 2021 usporiadalo Oddelenie medzinárodnej mobility Ekonomickej univerzity v Bratislave 6. ročník medzinárodného veľtrhu mobilitného štúdia (International Study Abroad Fair), ktorý prebiehal online prostredníctvom MS Teams.

Cieľom podujatia bolo predstaviť študentom štúdium v zahraničí prostredníctvom prezentácií zahraničných študentov študujúcich na EU v Bratislave v letnom semestri 2020/2021. Študenti tak mali možnosť dozvedieť sa viac o Španielsku, Taliansku, Francúzsku, Nemecku i Litve a partnerských univerzitách v týchto krajinách.

Podujatie otvoril Boris MATTOŠ, prorektor pre medzinárodné vzťahy, ktorý vyzdvihol vysokú úroveň mobility študentov na Ekonomickej univerzite v Bratislave, keď aj v tomto náročnom období participuje na výučbe v zahraničí 89 študentov študujúcich v 22 štátoch a 57 študentov sa výmenné semestrálne štúdium rozhodlo absolvovať na EU v Bratislave.

Študentov viedla podujatím Miroslava DARNADIOVÁ, vedúca oddelenia medzinárodnej mobility (OMM). Bilaterálnu spoluprácu mimo Európy, ako aj projekty v rámci medzinárodnej kreditovej mobility (Erasmus+ KA107) medzi krajinami Erasmus+ programu a partnerskými krajinami vo svete prezentovali koordinátorky OMM.  

Zahraniční študenti taktiež zdieľali svoje dojmy z online štúdia na EU v Bratislave:

,,Myslím si, že EUBA poskytuje dobré online vzdelávanie. Zo všetkých prezentácií, kde bola priblížená kultúra, alebo krajina samotná, si viem predstaviť, ako to u vás naozaj vyzerá. Samozrejme, nie je to také dobré ako študovať fyzicky, ale ako som povedal, som pozitívne prekvapený“, Julian, študent z Augsburg University of Applied Sciences, Nemecko .

,,Momentálne sa nachádzam tiež v Nemecku. Online kurzy na EUBA sú dobré, navyše veľmi interaktívne a mám tiež možnosť prostredníctvom svojho štúdia spoznať nových ľudí“, Monique, študentka European University Viadrina, Nemecko.

 

2021 03 isf