Utorok 23. apríla 2024 – Ekonomická univerzita v Bratislave otvorila Viacúčelovú športovú halu – Univerzitné športové centrum pri EU v Bratislave.

Viacúčelovú športovú halu – Univerzitné športové centrum pri EU v Bratislave otvorili v utorok 23. apríla 2024 slávnostným prestrihnutím pásky minister cestovného ruchu a športu SR Dušan Keketi, rektor EU v Bratislave Ferdinand Daňo, prezident Slovenskej asociácie univerzitného športu Július Dubovský, generálna riaditeľka sekcie rozpočtu na Ministerstve školstva, výskumu, vývoja a mládeže SR Lucia Zemanová a predseda správnej rady Fondu na podporu športu Lukáš Pitek.

Otvorenia sa zúčastnili aj zástupcovia vedenia univerzity a vedení fakúlt, zástupcovia športových zväzov a športových klubov, zástupcovia samosprávy, zástupcovia projektovej kancelárie a zhotoviteľa stavby, zamestnanci a študenti EU v Bratislave a široká verejnosť.

„Myšlienka výstavby Viacúčelovej športovej haly – Univerzitného športového centra pri EU v Bratislave existovala už pri projektovaní a výstavbe areálu EU v Bratislave v Petržalke v 80. rokoch minulého storočia. V roku 2019 sa táto dlhodobá myšlienka začala realizovať, keď sa rozhodlo o umiestnení stavby v areáli EUBA. Vo februári 2020 bol slávnostne poklepaný základný kameň stavby. Následne sa rozbehli všetky povoľovacie procesy a súťaž na realizáciu projektovej dokumentácie a súťaž na výber zhotoviteľa stavby. Výstavba odštartovala v apríli 2022 a ukončená bola v máji 2023. Kolaudácia bola ukončená v decembri 2023. Sme presvedčení, že nové športové centrum prispeje nielen k zlepšeniu fyzického zdravia a pohody našich študentov, ale aj k rozvoju športových talentov a k posilneniu komunitného ducha na univerzite“, povedal Ferdinand Daňo, rektor EUBA.

Viacúčelová športová hala spĺňa najvyššie medzinárodné štandardy. Je určená pre volejbal, basketbal, futsal, hádzanú, bedminton, florbal a bude slúžiť pre potreby výučby a rozvoja športových a pohybových aktivít študentov EUBA, pre aktivity volejbalového klubu Slávia Kooperatíva Ekonomická univerzita, pre potreby športovej reprezentácie a organizovanie významných národných a medzinárodných športových podujatí v halových športoch. Športová hala je vybavená kapacitou 184 miest na sedenie, 8 šatňami s celkovou kapacitou pre 130 športovcov a šatňami pre trénerov a rozhodcov.

Celková cena za výstavbu športovej haly sa vyšplhala na sumu viac ako 4,5 milióna Eur.

Viacúčelová športová hala vznikla s finančnou podporou Ministerstva školstva, výskumu, vývoja a mládeže SR, Slovenskej asociácie univerzitného športu a Fondu na podporu športu, ktorým za finančnú podporu ďakujeme.

 

Fotogaléria