Výkonná rada Slovenskej akreditačnej komisie pre vysoké školstvo na svojom zasadnutí dňa 21.3.2024 rozhodla, že Vnútorný systém Ekonomickej univerzity v Bratislave a jeho implementácia je v súlade so Štandardmi pre vnútorný systém (Inštitucionálna akreditácia). Toto rozhodnutie dáva EU v Bratislave oprávnenie vytvárať, uskutočňovať a upravovať študijné programy v študijnom odbore ekonómia a manažment v 1., 2. a 3. stupni vysokoškolského vzdelávania a v študijnom odbore filológia v 1. a 2. stupni vysokoškolského vzdelávania.

Je to vyvrcholenie viacročnej snahy o transformáciu študijných programov, ich prispôsobenia sa aktuálnym trendom na trhu práce a najnovších výsledkov výskumu. Po získaní medzinárodnej akreditácie AACSB je toto druhý zásadný krok pre EU v Bratislave v napĺňaní jej záväzku k dodržiavaniu štandardov kvality vo všetkých jej činnostiach.

Všetkým zamestnancom a študentom EU v Bratislave ďakujeme za ich podporu a prácu v prospech univerzity a gratulujeme im k tomuto spoločnému úspechu.

EU v Bratislave získala inštitucionálnu akreditáciu