Dňa 13. novembra 2018 navštívila EU v Bratislave mimoriadna a splnomocnená veľvyslankyňa Indonézie v Slovenskej republike J.E. p. Adiyatwidi Adiwoso ASMADY, ktorá vystúpila s prednáškou v rámci predmetu Diplomacia v praxi. Veľvyslankyňu pred prednáškou v zastúpení rektora EU v Bratislave Ferdinanda DAŇA prijal prorektor pre medzinárodné vzťahy, Boris MATTOŠ. Na stretnutí bol prítomný aj pán Dahnny Perkasa ARSLAN, zodpovedný za ekonomickú agendu.

Indonézska veľvyslankyňa vo svojom vystúpení priblížila priority zahraničnej politiky a ekonomickú diplomaciu Indonézie a zamerala sa tiež na bilaterálne slovensko-indonézske vzťahy a poslanie indonézskeho veľvyslanectva na Slovensku. Veľvyslankyňa ochotne odpovedala na otázky študentov, ktorých zaujímala aktuálna situácia v jej krajine.

Prednášky sa zúčastnili aj účastníci projektu EUROMATES, ktorý bol vytvorený na vytváranie kontaktov medzi študentami vysokých škôl Vyšehradskej štvorky. Do projektu sa zapojili Ekonomická univerzita v Bratislave, Ekonomická univerzita vo Wroclave, Univerzita Karlova v Prahe a Ekonomická univerzita v Budapešti. Univerzity a ich študenti podpísali dohodu a zásady projektu EUROMATES v roku 2016. Projekt je zameraný na spoznávanie edukačného procesu v iných krajinách, nadväzovanie kontaktov a vytváranie silných spojení medzi študentami jednotlivých škôl.

 

Fotogaléria