Ekonomická univerzita v Bratislave pokračuje v tradícii a odštartovala 4. ročník Detskej ekonomickej univerzity

Detská ekonomická univerzita začína 4. júla a potrvá do 15. júla 2016. Počas dvoch týždňov deti  absolvujú prednášky a workshopy vo viacerých významných spoločnostiach. Zaujímavým spestrením vzdelávacích aktivít bude  výlet do ZOO v Bratislave, obohatený nielen o samotnú prehliadku s kvalifikovaným výkladom, ale aj o prednášku približujúcu tajomstvá prírody, ďalej workshopy v spoločnostiach ako ESET,  MetLife, Microsoft Slovakia, Dell, Pixel Federation, Národná banka Slovenska, či prednáška spoločnosti Hydroutour zameraná na atraktívne destinácie aj s prehliadkou hotela Doubletree by Hilton, kde sa prednáška uskutoční.

„Účasť detí na DEU je pre nich nielen obrovským zážitkom, ale môže mať pozitívny dopad na výber strednej a následne vysokej školy. Program sa snažíme každoročne obmieňať a aktualizovať tak, aby bol pre deti zaujímavý a prispôsobený ich vnímaniu. Aj keď je program koncipovaný so zreteľom ponúknuť účastníkom primeranou a hravou formou nové vedomosti z oblasti ekonomiky, financií, cestovného ruchu, predsa sme sa v tomto ročníku viac zamerali na spoločnosti z oblasti IT, pričom ich samotnou návštevou účastníci DEU lepšie pochopia spôsob poskytovania služieb, ich špecifické súvislosti ako aj získajú lepšiu predstavivosť o danej spoločnosti“, povedal Milan Staňo, riaditeľ Bratislavskej Business School, ktorá je organizačnou zložkou EU v Bratislave a celý projekt zastrešuje.

Detská ekonomická univerzita je určená pre žiakov 4. až 8. ročníka základných škôl. Jej cieľom je okrem zmysluplného využitia voľného prázdninového času zoznámiť deti zábavnou formou s ekonómiou v praxi. Univerzita im dá aj príležitosť spoznať nových kamarátov a zažiť jedno veľké letné dobrodružstvo, na konci ktorého získajú titul inžinier junior Ekonomickej univerzity v Bratislave.

Viac informácií o Detskej ekonomickej univerzite nájdete na www.euba.sk/deu.

Záujemcovia sa môžu informovať aj na emailovej adrese peter.masik@euba.sk.

Poďakovanie za podporu na DEU 2016:

TIPOS, národná lotériová spoločnosť, a. s.